Üzleti tippek

Megnyitotta kapuit a zöld expó

A héten megrendezett nyolcadik Renexpo fókuszában a megújuló energia és az energiahatékonyság állt. Cikkünk még a rendezvény megnyitója előtt készült.

A kiállítás a kezdetekkor elsősorban az energetikai szakmát szólította meg, de már rég túlmutat ezen, és általánosan a vállalkozásoknak, illetve a családoknak is segít abban, hogy minél többet tudjanak a környezettudatosságról. Például az energiahatékony épületekről és felújításokról, valamint a hozzájuk tartozó megújuló energiatermelési és felhasználási lehetőségekről is.

A legérdekesebb megoldásokat a Nemzeti Innovációs Hivatal támogatásával külön közösségi standon lehet megtekinteni, ahol a vállalkozók, kkv-k, feltalálók és innovációs szervezeteket is bemutathatják újdonságaikat a nagyközönségnek.

E-közlekedés és zöld energia

Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ standjának egyik központi témája az elektromos mobilitás: épp ezért az érdeklődők közelről is megnézhetik az e-autójukat, annak a töltését és egy elektromos robogót is.

A vállalat kedvezményeket is kínál a látogatók számára, akik a megújuló energián alapuló Zöld Tarifára 30 százalék kedvezménnyel köthetnek szerződést. De megismerkedhetnek a GEO Tarifával és a hozzákapcsolódó hőszivattyús rendszerek kiépítésével is.

Továbbá a kiállításon az Élhető Jövő Park március 25-ei szakmai látogatására is lehet jelentkezni.

Díjazzák a zöld innovációkat

A Renexpo ideje alatt több konferenciát is tartanak, valamint nemzetközi üzletember találkozóra is várják a zöld energiában érdekelteket. Továbbá idén már harmadik alkalommal adják át a Greennovációs nagydíjat.

A csütörtökig tartó rendezvényen ott lesznek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői is. A szakértők többek között a legújabb Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Programról (KEHOP) és az ESCO-támogatásokról (Energy Saving Cooperation) is tájékoztatják az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik