Üzleti tippek

Hat magyar cég az elitklubban

A Deloitte közzétette 500-as listáját a leggyorsabban fejlődő cégekről. A legjobban a szoftverfejlesztők teljesítettek, de a magyaroknak is jutott hely a nemzetközi mezőnyben.

Idén is több magyar cég került fel a Technology Fast 500 listára, amely az EMEA-régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika) vállalatait rangsorolja. A legjobb magyar vállalkozás a 137. helyezett Játéknet.hu Kft. lett. A lista abszolút első helyét pedig ezúttal is egy francia cég, az YMagis szerezte meg.

Háttér

A listát a Deloitte globális technológia, média és telekommunikáció iparági csoportja állítja össze. A versenybe az előbbi három terület mellett az élettudományokkal és a tiszta technológiákkal foglalkozó cégek nevezhetnek be. A Deloitte 13. alkalommal készítette el a listát: a rangsorban a megelőző öt év árbevétel-növekedését vizsgálták.

Az idei legjobb 500 cég átlagos árbevétel-növekedése 1403 százalék volt. Ez némi csökkenést mutat a tavalyi 1549 százalékos növekedési rátához képest. A megmérettetésre idén több mint 1000 társaság jelentkezett.

Verbó Zoltán, a program magyarországi vezetője elmondta: a Deloitte Fast 500 a régió legobjektívebb iparági sorrendje. A listára Magyarországról idén hat cég tudott felkerülni, ami a tavalyi évhez képest is előrelépésnek számít.

Ezt olvasta? Megint keresik a legkreatívabb cégeket

Így teljesítettek a magyarok

A versenyben a Játéknet.hu Kft. végzett a legelőkelőbb helyen (137.). A Kilgray Fordítástechnológiai Kft. a 178., a Dolphio Consulting Kft. a 190., a Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt. a 273. helyet kapta. A Kishonti Kft. a 308., az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft. pedig a 395. lett.

59 096 százalékos növekedés!

Az “aranyérmet” a digitális mozitechnológiával foglalkozó francia YMagis kapta. A vállalat öt év alatt több mint 59 096 százalékos növekedést ért el. Évek óta a franciák tarolnak a listán. A legjobb félezer vállalkozás között idén 86 francia társaság szerepel, a második helyezést az Egyesült Királyság érte el 71 résztvevővel, a bronzérmesek pedig a svédek lettek (52 céggel).

Top 10

1. Ymagis SA – Franciaország – média, szórakoztatóipar, 2. MyThings – Izral – internet, 3. Adyen – Hollandia – szoftvergyártás, 4. Beepsend – Svédország – telekommunikáció/hálózatépítés, 5.Trusteer – Izrael – szoftvergyártás,

6. Infectious Media – Egyesült Királyság – média, szórakoztatóipar, 7. Talentsoft – Franciaország – szoftvergyártás, 8. 1001teknooji – Törökország – telekommunikáció/hálózatépítés, 9. Vector – Törökország – telekommunikáció/hálózatépítés, 10. MyHeritage – Izrael – internet

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik