Élet-Stílus

Felgyorsultak a leggyorsabban bővülő cégek

A tavalyi évhez képest javult a leggyorsabban fejlődő technológiai cégek növekedési üteme, úgy tűnik kiheverték a válság hatásait.

A Deloitte immár 11. alkalommal hirdette meg „Technology Fast 50” versenyét, amely minden évben Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát rangsorolja.

2010-ben a Fast 50 ranglistán szereplő vállalatok átlagos növekedési üteme 967 százalék volt, ami javulást jelent a 2009-es értékhez (933%) képest. A rangsorban tíz különböző ország képviselteti magát, az ötvenes listára idén 10 magyar vállalkozás került fel. A helyezettek között továbbra is a szoftveripari cégek vannak jelen a legnagyobb számban.

Kovács Domonkos a Deloitte Zrt. pénzügyi tanácsadás üzletágának igazgatója ismertette az eredményeket, amelyek szerint ismételten a Netmedia, egy internetes portált üzemeltető lengyel vállalkozás szerezte meg az első helyet a maga 15 005 százalékos növekedési ütemével – a cég ezzel egymás után másodszor diadalmaskodott az összesített rangsorban, és zsinórban hetedszer fordult elő az, hogy egy lengyel cég hódította el az első helyet.

Ami a hazai cégeket illeti, Magyarországról összesen 10 vállalat ért el helyezést, megközelítve ezzel a magyarok tavalyi kiváló szereplését. A magyarok közül egyedüliként az internetes megoldások építésével és technológiával kapcsolatos tanácsadással foglalkozó Viala kft. került be Top10-be.
Az ötvenes rangsor első felében megtalálható még a hazai RacioNet Zrt, amelynek fő profilja a hardverbeszerzés és informatikai tanácsadás, továbbá a tartalomkezelő rendszerekkel, webes informatikai megoldásokkal foglalkozó Active Vision Kft is. Szintén a lista első felében foglal el pozíciót az AITIA Zrt., amely beszédfelismerő alkalmazások, szimulációs és telekommunikációs rendszerek fejlesztésével foglalkozik, de bekerült a legjobb hazai cégek közé a NET Média Zrt. médiavállalkozás is.

Felgyorsultak a leggyorsabban bővülő cégek 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik