Üzleti tippek

Informatikai fejlesztés a 24 karátos piacon

Az OREX az Invitel segítségével korszerűsítette a rendszereit.

„Az IT és az infokommunikáció kiemelten fontos a működésünkben. Nemcsak azért, mert az országos bolthálózatunk és a nemzetközi anyavállalatunk közötti összekötetést kell megoldanunk, hanem azért is, mert munkánk során nagyon sok bizalmas adatot kezelünk. Vállalatirányítási és kereskedelmi rendszerünk egyetlen napra sem állhat le, hiszen ez hatalmas kiesést jelentene” – összegezte Viglidán Tibor, az OREX IT-vezetője.

Az OREX Magyarország vezető óra- és ékszerforgalmazó vállalata. A cég Andrássy úti új kompetencia-centruma, az OREX Palais a hazai piacon egyedülálló módon teljes körű szolgáltatást nyújt: a centrumban szalon, zálogfiók és óraszerviz is megtalálható. De itt működik az első hazai ékszerlabor is, amely egyike a legkorszerűbb európai szintű drágakő-laboratóriumoknak. Anyavállalatuk, a Dorotheum, amely Közép-Európa legnagyobb aukciósháza.


Fotó: Shutterstock

Az Invitel – jogelődjeit is beleértve – közel 20 éve klasszikus távközlési szolgáltatóként kezdte meg működését. A vállalat szolgáltatási palettájának folyamatos bővülésével a termékskála mára a tele- és infokommunikációs igények egészét lefedi.

Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója szerint a legfejlettebb piacokon az igazán sikeres cégek az alaptevékenységükhöz közvetlenül nem kapcsolódó feladatokat igyekeznek házon kívül tartani. Például szolgáltatásként veszik igénybe az informatikát, mert így biztonságosabban, rugalmasabban, hatékonyabban és olcsóbban működő rendszereket kapnak. Nincsenek például saját szervereik, ezeket adatközpontban bérlik, esetleg virtualizálják, vagy éppen a felhőből kapják a háttér-informatikát.

„Tapasztalt szolgáltatóként tudjuk, hogy minden külföldi trend idővel a magyar piacon is érvényesül. Már most is számos hazai cég vesz tőlünk igénybe IT-szolgáltatásokat. Éppen ezért egyik legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy biztosítsuk a világ legfejlettebb technológiáit az ügyfeleinknek. Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan patinás, nagy múltú vállalat, mint az OREX minket választott infokommunikációs partneréül” – tette hozzá az operatív főigazgató.

Az adatkommunikációról az Invitel által biztosított internethálózat, bérelt vonali összeköttetés, a szerverek biztonságáról pedig a szolgáltató adatközpontja gondoskodik.

„A szerverhoszting előnye, hogy az Invitel adatközpontjában maximális biztonság és állandó felügyelet mellett működhetnek a gépeink. A bolti rendszereink működtetéséhez nincs szükség saját szerverszobára, de a hűtési és biztonsági áramellátó hálózat fenntartására sem. Ezeket a szolgáltatótól béreljük, fix havi díjért, tervezhetően, és így összességében kevesebbe kerül, mintha magunk üzemeltetnénk mindezt” – részletezte Viglidán Tibor. (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik