Üzleti tippek

Szabad a lájk! – Most már nem büntet a Facebook

Meglepő változást lépett meg a közösségi oldal. Eltörölték ugyanis azt a kötelezettséget, hogy csak alkalmazás segítségével lehet nyereményjátékokat lebonyolítani – számolt be róla a Facebooktippek.hu.

Míg korábban szabályellenes volt, hogy alkalmazás használata nélkül legyen a lájkolás, a képfeltöltés vagy a megosztás a promóciók részvételi feltétele, mostantól ez már a múlté. Lévai Richárd közösségimarketing-specialista szerint elképzelhető, hogy a szerkesztők belátták, rendkívül nehézkes állandóan figyelni, hogy melyik profil szegi meg az előírásokat.

Szerinte a módosítással még jól is járhat a Facebook, hiszen így még több nyereményjáték indulhat, jobban lehet aktivizálni a rajongókat, és emelkedhetnek a reklámbevételek is.


Fotó: AFP

A szakértő az FN24-nek azt is elmondta: hónapokkal ezelőtt hallottak utoljára olyan esetről, hogy ilyen típusú szabályszegésért magyar oldalt töröltek. Tehát lehet, hogy már egy ideje készültek a módosításra.

Az új „játékszabályok” szerint a lájk mostantól már a szavazási mechanizmus része lehet. A nyereményjátékban való részvételhez elég egy bejegyzés posztolása a promóciót hirdető oldal idővonalán, egy hozzászólás vagy egy lájk az adott bejegyzésre – olvasható a Facebooktippek.hu összefoglalójában. A megosztásra buzdító promóciók azonban továbbra is szabálytalanok.

További részletekért kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik