Üzleti tippek

Itt laknak a nagyfőnökök

Budapesten a cégvezetők és a cégtulajdonosok körében is a legkedveltebb lakóhely a II. kerület, mivel itt a lakosok nagyjából 31 százaléka cégtulajdonos és 22 százaléka cégvezető – olvasható a Bisnode elemzésében.

Az üzleti információ-szolgáltató a működő és nem eljárás alatt lévő (végelszámolás, felszámolás, csődeljárás) vállalkozások magánszemély tulajdonosainak és vezetőinek demográfiáját vizsgálta, a bejegyzett vezetők lakcíme és az adott vállalkozás létszáma alapján.

A cégvezetők és a cégtulajdonosok lakóhely szerinti eloszlása nem különbözik relevánsan, mivel a cégtulajdonosok általában vezetők is vállalkozásukban. A legnépszerűbb kerületek ez alapján a II., a XII., az I., az V. és a XVI. kerület.

Érdekes azonban megnézni azt, hogy a nagyobb vállalatok (50 fő felett foglalkoztatók) vezetői általában hol laknak.  Nem meglepő, hogy a budai kerületek erősen felülreprezentáltak körükben. Közöttük a legnépszerűbb a XII. kerület, a II., az V., az I. és a XXII. kerület. Az országos átlaghoz képest tehát a XII. kerületet részesítik előnyben a II. kerülethez képest, illetve a XXII. kerület is bekerült a legkedveltebb lakóhelyeik közé.

További érdekesség, hogy a fővárosi cégvezetők előnyben részesítik lakhelyként a XVI. kerületet, a nagyobb társaságok vezetői azonban szívesebben választják helyette a III. és a XI. kerületet. A VII. kerület jóval preferáltabb az összes budapesti cégvezető között, mint a nagyvállalati vezetők körében.

Lakóhely szempontjából a „főnökök” legkevésbé kedvelt területei a X., a VIII., a XX. és a XXI. kerület. Ebben a cégtulajdonosok, a cégvezetők és az 50 fő feletti társaságok vezetői is egyetértenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik