Üzleti tippek

A szálláshelyek is szívtak az ítéletidő miatt

A hosszú hétvégére szóló szállásfoglalások nagyjából 40 százalékát kellett törölni vagy átfoglalni – derült ki a Szállás.hu legfrissebb adataiból.

„Ez a kiugróan magas érték egyértelműen az ítéletidőnek tudható be. 2008 óta működünk, de eddig soha nem volt példa ilyen arányú lemondásra. Normál időjárási körülmények közt egy átlagos hosszú hétvégén ez az arány a 40 százalék töredéke” – közölte Szigetvári József, a Szállás.hu ügyvezetője.

A foglalások lemondásában leginkább érintett települések:

1. Budapest, 2. Szeged, 3. Hajdúszoboszló, 4. Sárvár, 5. Hévíz, 6. Zalakaros, 7. Gyula, 8. Sopron, 9. Szilvásvárad, 10. Eger

A hókáoszban a portál kiemelt ügyfélszolgálattal próbálta segíteni a bajbajutottakat. „Sok olyan ember is hozzánk fordult segítségért a szállások lemondásával vagy módosításával kapcsolatban, akik nem a mi oldalunkon keresztül foglaltak szobát. Igyekeztünk egyfajta segélycsatornaként működni a szállásadók és a foglalók között, sokan rajtunk keresztül találtak átmeneti szállásra” – tette hozzá az ügyvezető.

Próbálják csökkenteni a kárt

A portál a közeljövőben speciális kedvezménnyel próbálja kárpótolni azokat, akiknek az időjárás miatt kellett lemondaniuk a tervezett üdülést, emellett az átfoglalások mielőbbi rendezésére továbbra is megnövelt kapacitással működtetik az ügyfélszolgálatukat. Továbbá a szállásadókon is segítenek, számukra külső oldalakon extra hirdetési felületeket biztosítanak, hogy a következő időszakban pótolhassák a kiesett vendégforgalmat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik