Üzleti tippek

Megint díjazzák a kreatív ötleteket

Az Invitel negyedik alkalommal hirdeti meg üzleti innovációs pályázatát, az InnoMax Díjat.

„Négy évvel ezelőtt, amikor létrehoztuk az InnoMax Díjat, az volt a tervünk, hogy hagyományt teremtsünk. Az első díj néhány tucat pályázattal indult, tavaly pedig már megközelítőleg száz innováció érkezett, miközben az InnoMax üzleti fórummá is vált. A legutóbbi InnoMax Klub rendezvényen 90 cégvezető vett részt. Büszkék vagyunk az eredményekre, és izgalommal várjuk, hogy idén milyen ötleteket hoznak a hazai vállalatok” – összegezte Zsembery György, az Invitel vezérigazgató-helyettese.


Zsembery György, az Invitel vezérigazgató-helyettese

Kik és hogyan pályázathatnak az InnoMax Díjra?

Az InnoMax Díjra megvalósított ötletekkel, hatékonyságot javító innovációkkal és üzleti fejlesztésekkel pályázhatnak azok a vállalkozások, amelyek az Invitel valamilyen megoldását felhasználva, és arra építve értek el sikereket. Nem kizárólag szolgáltatás- vagy termékfejlesztéssel lehet pályázni, a lényeg az innováció. Így például termelési, logisztikai, egészség- és pénzügyi, illetve akár HR-területről is érdemes nevezni. Cél, hogy az üzleti maximalizmus, az innováció megkapja azt a kiemelt figyelmet, amit megérdemel, és amiről a gazdasági visszaesés miatt ritkábban esik szó mostanában.

Az InnoMax Díjra 2012. november 26-tól 2013. március 10-ig lehet nevezni az invitel.hu/innomax oldalon. Három kategóriában hirdetik meg a versenyt, így 5-19 fős, 20-69 fős és 70 fő feletti vállalatok indulhatnak a versenyben.

Támad a sötét oldal

Ismét az év utolsó InnoMax klubjában indult útjára az Invitel innovációs pályázata, de az üzleti találkozón a digitális világ sötétebb oldaláról, a kiberbűnözés veszélyeiről és az ellene történő védekezésről is beszéltek a szakértők. Milyen lesz a III. világháború? – ezt a címet adta előadásának Papp Péter, a Kancellar.hu elnöke, informatikai és digitális biztonsági szakértő. „A modernkori hackerkedés nem romantikus kalózvilág, hanem kőkemény üzleti bűnözés. Forradalmak robbannak ki, kormányok dőlnek meg, bankok és tőzsdék inognak meg a kibertámadások következtében. A holnap megoldásai helyett már a holnapután támadásaira kell készülnünk – emelte ki a szakember, aki hozzátette: egy felelős cégvezető nem választhat más utat, csak a felkészülést.

Danyi József, az iSAFE vezérigazgatója arról beszélt, hogyan vigyáznak a banktitkokra a pénzintézetek. „A legtöbben tudjuk, milyen riasztó, rejtett kapcsoló védi saját autónkat a tolvajoktól. Arról viszont alig tudunk valamit, hogy kik és hogyan vigyáznak a pénzünkre és a digitális banktitkokra. Pedig érdemes és lehet is tanulni a biztonság terén folyamatosan fejlődő és fejlődni kénytelen pénzvilágtól. A felhőtechnológia egyre szélesebb körnek teszi elérhetővé a legkorszerűbb megoldásokat is, ami több szempontból új kihívásokat jelent, de a régi mondás sem veszített érvényességéből: rend a lelke mindennek!” – magyarázta a szakértő.

E-egészségügy: ez nem sci-fi

A Veszprémi Kórház élen jár az innovatív informatikai megoldásokban. Sas Tibor informatikai és kontrolling osztályvezető és dr. Szántó Tamás radiológus, osztályvezető főorvos arról beszéltek, hogy mit tanultak  az üzleti szférától, és mit érdemes megtanulnia a piacnak az e-egészségügyi megoldásokból. „Az informatikai innováció ma már sokkal inkább elhatározás, mint pénz kérdése. Az Invitel segítségével közös beruházásokban sikeresen adaptáltunk olyan üzleti IT- és felhőalapú megoldásokat, amelyekkel gyorsabb lett az ügymenet, hatékonyabb és olcsóbb a gyógyítás. Például központilag tárolhatóvá és bárhonnan hozzáférhetővé váltak a betegadatok, egy-egy leletet akár éjszaka otthonról is képes diagnosztizálni egy röntgenorvos” – mondta Sas Tibor és dr. Szántó Tamás.


Pillanatkép az InnoMax Klubról

Felhőben a telefonalközpont

Az Invitel saját fejlesztésű digitális telefonalközpontja más dimenzióba helyezi az asztali telefonok és a céges telefonhálózatok világát – kezdte előadását Béres András, az Invitel vállalati szolgáltatásportfólió menedzsment vezetője. „Komolyan gondoljuk, amikor azt mondjuk, hogy már a felhők között jár az Invitel. Az InviCloud felhőalapú szerveráruház mellett idén mutattuk be az internetről vezérelt, új generációs virtuális telefonalközpont-megoldásunkat is, az IP Centert. Modernizáció, költségcsökkentés, mobilitás, beruházás nélküli fejlesztés, tervezhető fix költségek és extra funkciók jellemzik új szolgáltatásainkat” – összegezte Béres András.

Diákok is ringbe szállhatnak
Az InnoApps pályázat a középiskolás és a felsőoktatásban tanuló „applikátor fejlesztők” versenye. Az üzlethez, munkához kötődő „komolyabb” témájú fejlesztésekkel a „Ne szórakozz!” kategóriában, a „könnyedebb” hangvételű ötletekkel pedig a „Szórakozz!” kategóriában lehet pályázni. A jelentkezéseket a invitel.hu/innoapps weboldalon várják 2012. november 26-tól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik