Üzleti tippek

Így tőzsdézhet 1 millió forinttal

Az XTB budapesti irodájában sorra adják egymásnak a kilincset az XTB Tőzsdeverseny nyertesei. A megmérettetés szeptember végén indult, de október 26-áig még bárki beszállhat, és akár egy este alatt elviheti a kiszemelt nyereményt.

Idén már harmadjára indult el az XTB Tőzsdeverseny, amelyben a profik, félprofik és az „amatőrök” is saját súlycsoportjukban mérhetik össze a tudásukat.

Nemcsak a tőzsdecápáké a parkett

Ez az első olyan megmérettetés a piacon, ahol az élbolyhoz képest több nyertes fog kikerülni a kisebb hozamszintekről. “Szeretnénk, ha azok is előtérbe kerülnének, akik még csak most ismerkednek a Forex-kereskedéssel. Így elsősorban azokat díjazzuk, akik megfelelően mérték fel képességeiket, és eszerint teljesítették a valós piacon is reálisnak számító befektetési célt” – vázolta a főbb szempontokat Bartosz Bialkowski, az XTB ügyvezető igazgatója.

Beszállna a versenybe?
Itt regisztrálhat, és máris belevághat a kereskedésbe.

 

Több mint 350 nyeremény – A fődíj: egy Audi A3

Az online verseny teljesen ingyenes, bárki indulhat rajta. A fődíj mellett a nyereménylistában táblagépek, okostelefonok, több notebook, egy speciális túra a McLaren angliai központjába, vitorlázás a Kékszalag-rekorder katamaránnal, wellness- és golfhétvége, valamint a tőzsdeiskola által felajánlott oktatások és rengeteg kisebb díj is megtalálható.

Sikersztorik

Már a verseny első napján gazdára talált az első nyeremény. A győztes EURUSD-kereskedéssel teljesítette azt a szintet, amellyel az aranytömb formájú XTB-pendrive hazavihető. Ehhez 30 százalékos hozamot kellett elérnie.

Ez is mutatja, hogy kezdők is bátran beszállhatnak a ringbe. Az egyik közigazgatásban dolgozó nyertes például korábban csak néhány ingyenes előadáson vett részt, így komolyabb tőzsdei múlt nélkül vágott bele a játékba. Így is nagyon gyorsan teljesítette az általa kitűzött 30 százalékos hozamszintet.

A stratégiája az volt, hogy első nap kőolajjal és arannyal kereskedett, és ezeken 30 százalékot nyert, majd az olajnál 15 százalékot bukott. Ezt követően átváltott az euró-dollár keresztárfolyamra, ami sikeres lépésnek bizonyult, így vissza tudott állni a 30 százalékos pluszra. Összesen 10-15 tranzakciót hajtott végre. Számára a tanulság, hogy túl nagy lotokat használt (1 lotos kötései voltak).

Mi a lot?
Standard kötésegység, amelynek az értéke mindig 100 000 egység a baloldalon álló alapdevizából. Például 1 lot EURHUF értéke 100 000 euró. A lot lényege, hogy a bankközi piacon nem aprózzák el a kötéseket, hanem nagyobb, 100 ezres tételekben mérik a kereskedést.

A versenyző azért döntött a játék befejezése mellett, mert félt, hogy megint elveszíti az eddig megszerzett hozamot, illetve kezdőként azt tartotta reálisnak, hogy a fődíjhoz szükséges 1000 százalékos hozamszint még nagy falat számára.

Mindenki megtanulhatja

Az XTB a résztvevőket napi és heti – fundamentális és technikai – elemzésekkel segíti. Oktatási programjukban országos roadshow-k, budapesti szemináriumok, webináriumok és videós oktatási anyagok segítségével avatják be az érdeklődőket az online kereskedés rejtelmeibe. (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik