Üzleti tippek

Az ágyban, párnák közt már a múlté

Bár a nappali és a hálószoba még mindig a tévénézés szentélye, de ma már bárhol szívesen nézünk, mint a moziban.

A szélessávú internet, az okostelefonok és a táblagépek igazi áttörést hoztak a tévénézésben is. A divatos szóval interaktív tévézés világában a néző akkor és azt néz, amit szeretne, plusztartalmakat tölthet le, megoszthatja a kedvenc filmjeit, és a sor egyre csak bővül.

Amerikában például már a „tartalomfogyasztás új vadnyugata”, vagyis a közösségi tévézés és a második képernyőn elérhető, az aktuális műsorhoz kapcsolódó extra tartalom a sláger. A nézők „becsekkolhatnak” számítógépükkel vagy táblagépükkel a műsorokba, kommenteket írhatnak, és csetelhetnek egymással. Természetesen mindezt úgy, hogy a bejegyzés a Facebook, a Twitter vagy más közösségi oldalon is megjelenik – mesélt az előbb-utóbb Európába is megérkező amerikai divatról Szilárdi János, az HBO Europe újmédia-igazgatója.

Az interaktív tévézésre a magyar nézők is vevők. Ezt jól mutatja, hogy az HBO GO szolgáltatással az európai leányvállalat csökkentette a piaci lemorzsolódást.  „A szélessávú internet ma már szinte bárki számára elérhető. Ez tette lehetővé az HBO GO bevezetését, amellyel a műsorok saját időbeosztás szerint nézhetőek számítógépen, okosmobilon, táblagépen, okostévén és hamarosan már játékkonzolok segítségével is.


Fotó: Shutterstock

Az extrák között szerepel, hogy történelmi filmeknél például az események külön térképen is nyomon követhetőek, továbbá számos exkluzív tartalom elérhető, így például interjúk, kommentárok és forgatási naplók is” – összegezte az InnoMax díjas magyar fejlesztést Szilárdi János.

Az HBO Europe informatikai központja Magyarországon található, itt történik a regionális tartalom-előállítás és -elosztás is. Emiatt is érthető a kiemelt adatbiztonság. Jelenleg megközelítőleg 100 szervert üzemeltetnek, de ezek száma folyamatosan növekszik. A szerverek elhelyezését az Invitel biztosítja a Kozma utcai DataCenterben, Budapesten, és a cég felel a zavartalan összeköttetésért nemzetközi szinten is.

Az adatközpontban maximális fizikai biztonságban vannak a számítógépek, a 24 órás technikai felügyeletnek és a független adatcsatlakozási pontoknak köszönhetően folyamatos az elérhetőség, miközben az Invitel 99,999 százalékos rendelkezésre állást biztosít az áramellátásnál és a hűtésnél. Így szinte kizárt, hogy akár egyetlen percre is megálljanak a szerverek.

Szilárdi János szerint az együttműködés olyan informatikai hátteret ad a társaságuknak, amellyel nemcsak Magyarországon, hanem a régiós országokban is magasan teljesítik az elvárásokat.

Ön is spórolna az informatikán?
Spórolhat úgyis, hogy mégsem marad le a legújabb fejlesztésekről. Ekkor jönnek jól a szerverparkok és a kiszervezés. Az Invitel DataCenterében például beruházás nélkül, fix, havidíjas bérléssel is elérheti a legkorszerűbb IT-megoldásokat. Mindehhez pedig olyan szintű adatbiztonság társul, amelyet csak irreálisan magas költségekkel lehetne finanszírozni.

A régit már megszoktuk, az újtól félünk, pedig sokat lehet spórolni az e-megoldásokkal

Okos telefon, amely nem okostelefon

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik