Üzleti tippek

APEH toplista: 1173 millióval az élen

Idén is elkészítették az észak-magyarországi régió legnagyobb jövedelmeit bevalló magánszemélyeinek és egyéni vállalkozóinak együttes TOP listáját. A listavezető bevallott jövedelme alig több mint fele a tavalyinak.

Elkészült az észak-magyarországi régió legnagyobb jövedelmeit bevalló magánszemélyeinek és egyéni vállalkozóinak együttes TOP listája, az első helyen szereplőnek tavaly 1,1 milliárd forint bevallott jövedelme volt – közölte Tóth István Ferenc, az adóhatóság regionális igazgatóságának szóvivője az MTI-vel csütörtökön.

Ebben az évben jóval kisebb jövedelemmel rendelkezők is bekerülhettek a TOP-körbe, folyamatosan vezet az osztalék, visszaszorulóban az ingatlan bérbeadásból származó jövedelem – tájékoztatott a szóvivő.

A TOP csúcsán a tavalyi évben bevallott 2,1 milliárd forinttal szemben idén elég volt “csak” 1 milliárd 173 millió forintnyi jövedelmet elérni – tette hozzá, megjegyezve: a pénz túlnyomó hányada, 90 százaléka osztalékból származott.

Tóth István Ferenc elmondta azt is: idén 161 millió forintnyi jövedelemmel már a 10. helyre lehetett kerülni a top-listára, tavaly ehhez 244 millió forint kellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik