Üzleti tippek

A bíróság szerint is megtévesztőek az OTP hirdetései

Két perben is a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) adott igazat a bíróság a közelmúltban az OTP Bank Zrt. ellenében. Miközben helybenhagyták a versenyhatóság döntését, amely szerint a bank megtévesztette a fogyasztókat, a százmilliós bírságokat illetően új eljárást írtak elő.

Az első per az OTP hitelkártya hirdetései miatt indult. A GVH 100 millió forint versenyfelügyeleti bírsággal sújtotta az OTP-t, mert álláspontja szerint a hirdetésekben egyes kitételek a fogyasztók számára azt a hamis látszatot keltik, hogy lehetőségük van maximum 45 napig kamat nélkül használni hitelkeretüket, és csak a határidő leteltétől kezdődően kell kamatot fizetniük a felvett hitel után. Ez ügyben jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Ítélőtábla.

A másik pert egy ugyancsak a fogyasztók megtévesztése miatt hozott elmarasztaló versenyhivatali határozat miatt indította az OTP. A GVH az OTP tavaly március és augusztus közötti, akciós forint alapú lekötési konstrukciók reklámkampánya miatt indított eljárást, és 132 millió forint bírságot szabott ki. A per eddig a Fővárosi Bíróságig jutott, amely első fokon a bírság összegét illetően új eljárásra kötelezte a hatóságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik