Üzleti tippek

Vidéki lapkiadó vállalja a fociklubok adósságait

A kormány kezességvállalása mellett 5,2 milliárd forint hitelhez juthat egy médiacég, amely az összegből törleszti a Profi Liga Kft. 3,1 milliárdos adósságát, 2,1 milliárdot pedig befektet országos médiarendszer kiépítésére.

A kormány a kezességvállalás feltételeként szabja, hogy a hitel futamideje legfeljebb 15 év. A hitelösszegből 3,1 milliárd “a Profi Liga Kft.-nek az állami kezességvállalás mellett kibocsátott, hivatásos labdarúgásfejlesztési kötvény névértékének visszafizetéséből eredő, a Magyar Állammal szemben fennálló tartozása rendezésére kell fordítani”.

A további 2,1 milliárdot országos elérésű médiarendszer kiépítésére és működtetésére kell fordítani. Az Advertum Kft.-nek a médiarendszer működtetéséből származó éves nettó árbevétel legalább 20 százalékát az Önkormányzati Minisztérium, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség egyetértésében kidolgozott labdarúgó utánpótlás-nevelési programokra kell fordítani – áll a Magyar Közlönyben.

A Profi Liga Kft. által 2001-ben kibocsátott, államilag garantált, a Magyar Fejlesztési Bank által jegyzett kötvények célja az volt, hogy a profi labdarúgóklubok mérsékeljék tőkehiányukat. Az eredeti elképzelések szerint 8,3 milliárd forint lett volna a tőkebevonás mértéke, de ez az összeg csak 3,1 milliárdot ért el.

Az Advertum Kft. – amely saját meghatározása szerint Magyarország legnagyobb nem budapesti médiacége – rendelkezik a Nyíregyháza és a Diósgyőr élvonalbeli labdarúgócsapatának marketing- és médiajogaival.

Az Advertum neve nemrég vált országosan ismertté, amikor kiderült, hogy a Nyíregyházi Főiskola állami támogatással felépült szárnyát mélyen a piaci ár alatt bérli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik