Üzleti tippek

Médiabirodalom foglalta el a nyíregyházi főiskolát

Újrakötötte a Nyíregyházi Főiskola azt a bérleti szerződést, amelynek értelmében az intézmény az egyik frissen felújított épületét „fillérekért" kiadja a Kelet-Magyarországot uraló Advertum médiacsoportnak - írta a szerdai Magyar Nemzet.

Az iskola új vezetése néhány hónapja még perben támadta meg a korábbi szerződést az ésszerűtlenül alacsony, a 10,5 milliárd forintos felújítás havi törlesztőrészének csak hat százalékát kitevő bérleti díj miatt. Az új rektor azután gondolta meg magát, hogy a cég sajtóhadjáratot indított az intézmény ellen – olvasható a lapban.

Orbán Viktor miniszterelnök és Balogh Árpád rektor az alapkőletételen

Orbán Viktor miniszterelnök és Balogh Árpád rektor az alapkőletételen

A Magyar Nemzethez került szerződés szerint négyzetméterenként alig több mint 100 forintért bérelte ki a felsőoktatási infrastruktúra-fejlesztési program keretében felújított Nyíregyházi Főiskola B épületét egy folyamatosan terjeszkedő médiabirodalom, az Advertum Kft.

A szerződés szerint 2007 szeptemberétől az 1200 négyzetméteres, felújított épületet havi nettó 121 ezer forintért kapta meg a vállalkozás. A megállapodás 15 évre szól – írta a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik