Üzleti tippek

Mindig „résen” lenni

A szakterületüket ismerő, kreatív munkatársakat tartja a cég legjobb „befektetésének” Székely Tibor, a LANeX Kft. ügyvezetője.

Magát a megmérettetést tartja az Üzlet & Siker-pályázat legfőbb erényének Székely Tibor ügyvezető. Mint mondja, társaságuk 18 éve működik eredményesen, az üzleti eredményt leíró számok azonban „csak” rögzítik a korábban történteket, nem segítik a nap mint nap szükséges megújulást.

Ügyfeleik visszajelzései, minősítései persze nagyon fontosak; mind a jók, mind az esetleg bírálók. A jó szándékú kritikából lehet a legtöbbet tanulni. De ezek egy sajátos nézőpontot képviselnek, gyakran pillanatképek, tehát csak kellő óvatossággal használhatók a cég további építésének tervezéséhez.

NévjegyCég neve: LANeX Tanácsadó Kft.
Ügyvezető: Székely Tibor, 58 éves
Ágazat, főtevékenység: statisztikailag: 7420’03, azaz „Mérnöki tevékenység, tanácsadás”. Érthetőbben: kritikus (üzleti) alkalmazásokat támogató infokommunikációs hálózatok tervezése, építése, üzemeltetése
Alkalmazotti létszám: 9 fő
Árbevétel: 632 020 000 forint
Indult-e korábban a pályázaton? Nem

A pályázat lezárta után készült versenyképességi auditról szólva az ügyvezető azt hangsúlyozza, hogy az éppen e téren jelent fontos segítséget, hiszen a tartós versenyképességet, annak összetevőit elemzi. Az audit szerint a LANeX erősen innovatív, s ez nagy öröm munkatársainak. A versenyképességük javítására tett javaslatok megfontolása, beépítése a tervezésbe pedig nagy és fontos feladat.

Arról, hogy az elnyert cím mennyiben befolyásolja cége megítélését, Székely Tibor azt mondja: „egy sikeres vizsgaeredmény addig fontos igazán, amíg meg nem szerezzük”. Utána a következő megmérettetésre kell figyelni. Ez az elismerés megrendelőik számára mindenesetre fontos jelzése annak, hogy megbízható alapokon építkeznek, s van jövőképük.

A náluk sokkal nagyobb, de olykor nem jobb és nem is olcsóbb vetélytársak marketingjében gyakran fellelhető az az érvelés, hogy a kisebbekre nem tanácsos támaszkodni, mert gyakran eltűnnek. Mint mondta, reméli: ez a díj is megerősítheti megrendelőiket, hogy a LANeX nem holmi egyszeri áfacsalásra alakult szervezet.

A kkv-k jövőjét illetően Székely Tibor derűlátó, úgy gondolja, hogy nem csak a nagyvállalatoknak és azok jobbágyainak van helyük a nap alatt. Elmondta, szakterületükön a technológiák, az ismeretek néhány év alatt elavulnak – ezért elsősorban munkatársaikba „fektetnek be”. (Például, folyamatosan keresnek a szakterületüket alaposan ismerő, kreatív mérnököket.) Ők aztán gyorsabban, jobban kiaknázzák valamely új technológiai lehetőség felbukkanását: azokat a „réseket” keresik folyamatosan, amelyek a „nagyiparosoknak” szűkek vagy észrevehetetlenek.

A gazdasági megszorító intézkedések és a politikailag instabil légkör hatásáról szólva csak annyit mond az ügyvezető: jó és kevésbé jó időkben egyaránt fontos, hogy „világosan ismerjük kompetenciánkat, célpiacunkat, tudjuk megkülönböztetni magunkat a hasonló vállalkozásoktól”.

„Nemritkán működünk együtt egyes projektekben nálunk lényegesen nagyobb piaci szereplőkkel, akik más esetekben vetélytársaink – fűzi tovább a szót. – Ha meggyőző a szakértelmünk valamely területen, megtaláljuk a közös érdeket. Nekünk is vannak korlátjaink, nekik is: mi nem tudunk nagyon nagy, összetett feladatokat felvállalni, ők pedig nem minden szakmai területen naprakészek.”

Ajánlott videó

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az is elhangzott, hogy sem az iskolákban, sem az óvodákban nem lesz gyermekfelügyelet, amíg be kell zárniuk. Müller Cecília drasztikus emelkedésről és rémisztő adatokról beszélt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.