Üzleti tippek

Brüsszelben lobbizott a köztévé

Az EU-ról szóló hírek érdekessebbé tételéről szervezett konferenciát Brüsszelben a Magyar Televízió. Az MTV elnöke állítólag Brüsszelben népszerűbb, mint Magyarországon.

Hogyan lehetne Európát érdekesebbé tenni az unió polgárai számára? – erre a kérdésre keresték a választ azon a beszélgetésen, amelyet a Magyar Televízió és az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) szervezett Brüsszelben tévés szakemberek, európai politikusok, diplomaták és újságírók részvételével.

A felmérések szerint az EU-s polgárok jelentős részét nem igazán érdeklik az unió hírei, az MTV szerint azért, mert azok nem elég érdekesek. Ezért szervezett beszélgetést a Magyar Televízió november 28-án Brüsszelben döntéshozók és médiaszakemberek részére. A számos érdeklődő szakembert vonzó programot az Európai Parlament épületében tartották.

Rudi Zoltán, az MTV elnöke szerint szakítani kell azzal a hagyománnyal, hogy a fontos európai ügyekről csak a hírműsorokban beszélünk. Ehhez azonban pénz kell és kreativitás – mondta a köztelevízió elnöke, akinek pozíciója az utóbbi időben kissé megroggyant, elsősorban azért, mert elnöki pályázatát olyan feltételekhez kötötte, mellyekkel kapcsolatban ellentétes tartalmú kijelentéseket tett, végül pedig bizalmasnak minősítette őket. Lapunk információi szerint azonban az MTV tulajdonosi jogait gyakorló kuratórium tagjai ezek ellenére sem látnak jelenleg jobb jelöltet a köztelevízió vezetésére, illetve székházának átköltöztetésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik