Üzleti tippek

Jobb letiltani a fogadott emelt díjas sms-eket

Többe kerülhet a letöltött csengőhang, mint azt előzetesen a letöltője gondolta. A mobilszolgáltatók lehetőséget biztosítanak az emelt díjas fogadott sms-ek tiltására, de nem reklámozzák a lehetőséget.

Érdemes a fogadott emelt díjas sms-eket a szolgáltatónál letiltani – figyelmeztet a BCM Klub hírlevele. Célszerű a letiltást céges telefonok esetében is alkalmazni, hiszen mindenkinek lehetnek játékos munkatársai.

Rövid, de rovott múlt

Kétéves múltra tekint vissza az a sajátos szolgáltatás, amelynek keretében nem a küldött, hanem a fogadott sms-ekért kell emelt díjat fizetni. Elegendő egyszer regisztrálni, hogy utána folyamatosan jöjjenek a drága sms-ek. A szolgáltatásról elvileg ugyan bármikor le lehet iratkozni, ám ez – a témában érintett fórumozók szerint – nem minden esetben sikerül.

A szolgáltatással kapcsolatos sorozatos botrányok fölkeltették a média figyelmét is – a megtévesztéssel elért, illetve hamis feliratkozással szerzett ügyfelekkel kapcsolatban – az iparág ennek ellenére virágzik. A legfrissebb „csali”: sms ingyenes küldésének lehetősége.

A szolgáltatást nyújtó ugyan rendszerint leírja a honlapján a szolgáltatás igénybevételével járó kötelezettségeket, ám ezt ritkán teszi szembetűnő helyen és módon.

Van biztos megelőzés

A különböző fórumok, blogok tanúsága szerint a legbiztosabb a „tartalomszolgáltató” cég helyett magánál a mobilszolgáltatónál kezdeményezni a fizetett sms-ek fogadásának megszüntetését. A mobilszolgáltatók dialektus felfogása szerint a fizetett sms-ek fogadásának tiltása maga is szolgáltatás, ezért a tiltás lehetősége az önkiszolgáló telefonos ügyfélszolgálatoknál a szolgáltatások menüpontban található meg.

Kreatív, a hagyományos kategóriáktól elrugaszkodó gondolkodásra utal a T-Mobile esetében, hogy a letiltás interneten a webshop menüjét használva rendelhető meg, szerencsére ingyen. A letiltás mindhárom mobilszolgáltatónál kérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik