Üzleti tippek

Kirúgták a játékosokat a Spektrum tévétől

A Spektrum Televízió által vetített "Telefortuna" interaktív telefonos játék sugárzásának megszüntetéséről döntöttek a csatornánál.

A Spektrum Televízió 1995-ös alapításától kezdve a színvonalas ismeretterjesztést tűzte ki céljául. Célunk ugyanakkor, hogy az információkat színes, szórakoztató formában juttassuk el nézőinkhez – áll a cég közleményében.

Fentiek jegyében, elsősorban a csatorna és a nézők közötti interaktivitás növelésének érdekében indult el “Telefortuna” című játék 2005-ben. A nézők visszajelzései azonban azt mutatták, hogy az interaktív telefonos játék nem érte el azt a népszerűséget, amelyet a csatornánál szerettek volna, ezért szeptember közepétől megszüntetik annak sugárzását.


A telefonos játékok sok fejfájást okoztak a legtöbb tévécsatornánál, de ezeket ellensúlyozta az ebből származó bevétel. A legnagyobb gond ugyanis az volt, hogy a játékosokat alig tájékoztatták a játék menetéről, ezér nagyon sokan bosszús emlékeket őriznek a többszáz forintba kerülő játékokról. A GVH végül megállapodott a műsorok készítőivel, akik megígérték, hogy ezentúl több információval látják el a telefonálókat – még azelőtt, hogy a telefonhoz nyúlnának.

A csatorna közleménye leszögezi: a későbbiekben elképzelhetőnek tartják, hogy az ismeretterjesztés célját szem előtt tartva létrehozzanak egy magasabb szintű, nem emelt díjas és a csatorna műsoraihoz szorosabban kapcsolódó interaktív játékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik