Üzleti tippek

Autópálya-építés: közbeszerzési pályázat mérnöki feladatok ellátására

admin
admin

2007. 08. 23. 08:16

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzési eljárást írt ki az M43-as autópálya Szeged–Makó közötti szakaszának kivitelezéséhez kapcsolódó lebonyolítói mérnöki feladatok ellátására.

A megbízás magába foglalja a kivitelezői tender előkészítésében való szakértői közreműködést is. A megépítendő sztrádaszakasz 31,6 kilométer hosszú, ám a majdan nyertes építőnek el kell készítenie a Tisza-part védelmét 3 kilométer hosszú partszakaszon, továbbá egy 900 méter hosszú Tisza-hidat is.

A mérnöki lebonyolítói feladatokat legkésőbb 2014. november 30-ig kell ellátni. A részvételi határidő 2007. szeptember 27.

A kormány 2007. augusztus 8-ai ülésén megerősítette azt a döntést, hogy 2010-ig be kívánják fejezni az M43-as autópálya Makó és Szeged közötti szakaszának építését az új Tisza-híddal együtt.

A kormány indoklása szerint Románia és Bulgária európai uniós csatlakozása óta a teherforgalom háromszorosára növekedett a 43-as úton, a személyforgalom másfélszerese a korábbinak, és a Németországban dolgozó dél-európai és török vendégmunkások szabadságolásának idején ez a sokszorosára ugrik.

Az út állapota rendkívül rossz, a magyar szabályozás szerint a kamionok okozta nyomvályúk mélysége nem haladhatná meg a 10 millimétert, ennek ellenére van, ahol 10 centiméteresre gyűrődött fel az aszfalt. Rendkívül rossz az út zajterhelése is, ami megkeseríti az itt élők életét, és az egészségükre is rendkívül káros, ezért az érintett útszakasz fejlesztése mára halaszthatatlanná vált.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2018. november 19.
A behavazott Normafa Budapesten 2018. november 19-én.
MTI/Mohai Balázs

Jön december leghidegebb hete

NEW ORLEANS - SEPTEMBER 09: The NFL shield logo on the goal post pad at Louisiana Superdome on September 9, 2010 in New Orleans, Louisiana.   Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.