Üzleti tippek

Profitot hozhat a CSR

admin
admin

2007. 06. 05. 11:20

Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet)a CSR (társadalmi felelősségvállalás) előnyeiről igyekszik meggyőzni a vállalkozókat, ugyanakkor a szakszervezeteket figyelmét meg arra hívják föl, a CSR terjedése nem csökkenti a kollektív szerződések jelentőségét - mondta el tegnap a Parlament egyik bizottsági ülésén az ILO budapesti irodájának vezetője.

A cégek számára a társadalmi felelősségvállalás üzletileg is előnyös, az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) budapesti regionális irodája különféle akciókkal erről győzi meg a vállalkozások vezetőit – mondta Petra Ulshoefer az iroda igazgatója az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának hétfői ülésén Simon Gábor (MSZP) bizottsági elnök érdeklődésére.

Az igazgató elmondta: a munkavállalói érdekképviseletek figyelmét pedig arra hívják fel, hogy ez a munkáltatói szerepvállalás nem befolyásolja kedvezőtlenül a szakszervezetek kollektív szerződés kötési lehetőségeit.

A bizottság az ILO, illetve a budapesti regionális iroda tevékenységéről tájékozódott. Az iroda vezetője ismertette: fő céljuk ebben a térségben is, hogy a piac igényeihez a munkavállalói jogbiztonság fenntartásával illetve erősítésével együtt alkalmazkodjon a foglalkoztatás szervezése. Szorgalmazzák a fiatalok és az idősek nagyobb arányú foglalkoztatását, a migrációval együtt járó problémák megoldását, a szociális párbeszéd erősítését.

Az ILO célkitűzése, hogy a kormányzati, munkáltatói és munkavállalói képviseletekkel közösen elfogadott munkaügyi szabványokat, normákat minél több országban érvényesítsék. Ez egyebek között a tisztességes, diszkrimináció mentes foglalkoztatást, bérezést, a szociális biztonságot jelenti.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Újra a Kossuth téren tüntetnek

Rengeteg rendőr kontra rengeteg ember

Élő videó: Újra a Kossuth téren tüntetnek