Üzleti tippek

Profitot hozhat a CSR

admin

2007. 06. 05. 11:20

Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet)a CSR (társadalmi felelősségvállalás) előnyeiről igyekszik meggyőzni a vállalkozókat, ugyanakkor a szakszervezeteket figyelmét meg arra hívják föl, a CSR terjedése nem csökkenti a kollektív szerződések jelentőségét - mondta el tegnap a Parlament egyik bizottsági ülésén az ILO budapesti irodájának vezetője.

A cégek számára a társadalmi felelősségvállalás üzletileg is előnyös, az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) budapesti regionális irodája különféle akciókkal erről győzi meg a vállalkozások vezetőit – mondta Petra Ulshoefer az iroda igazgatója az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának hétfői ülésén Simon Gábor (MSZP) bizottsági elnök érdeklődésére.

Az igazgató elmondta: a munkavállalói érdekképviseletek figyelmét pedig arra hívják fel, hogy ez a munkáltatói szerepvállalás nem befolyásolja kedvezőtlenül a szakszervezetek kollektív szerződés kötési lehetőségeit.

A bizottság az ILO, illetve a budapesti regionális iroda tevékenységéről tájékozódott. Az iroda vezetője ismertette: fő céljuk ebben a térségben is, hogy a piac igényeihez a munkavállalói jogbiztonság fenntartásával illetve erősítésével együtt alkalmazkodjon a foglalkoztatás szervezése. Szorgalmazzák a fiatalok és az idősek nagyobb arányú foglalkoztatását, a migrációval együtt járó problémák megoldását, a szociális párbeszéd erősítését.

Az ILO célkitűzése, hogy a kormányzati, munkáltatói és munkavállalói képviseletekkel közösen elfogadott munkaügyi szabványokat, normákat minél több országban érvényesítsék. Ez egyebek között a tisztességes, diszkrimináció mentes foglalkoztatást, bérezést, a szociális biztonságot jelenti.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Robin Williams during "One Hour Photo" Press Conference with Robin Williams and Michael Vartan at Park Hyatt Hotel in Century City, California, United States. (Photo by Vera Anderson/WireImage)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.