Üzleti tippek

Kínával hasonlították össze az MTV-t

admin
admin

2006. 10. 04. 22:47

Kubával és Kínával hasonlította össze a magyar közszolgálati média helyzetét az Európai Műsorszórók Uniójának tévés tagozatának elnöke.

Björn Erichsen szerint az MTV-ről a világ lapjai nem közsszolgálati, hanem “állami “(state TV) televízióként írnak. Ilyen pedig csak Kubában és Kínában van – tette hozzá. A dán szakember szerint azonban a médiatörvény szerint az MTV közszolgálati adó. Rudi Zoltán, az intézmény elnöke azt mondta: harcolni fog, hogy ezrről a szakmát és a publikumot is meggyőzze.


A politikusok meggyőzését is szolgálhatja az a novemberi konferencia, amelyet az MTV az EBU-val közösen rendez. Mint az Erichsen elmondta, a világon mindenütt meg kell a közszolgálati médiumoknak küzdeni a függetlenségükért, de nem véletlen, hogy pont Budapesten rendeznek erről konferenciát, “A titkosszolgálattól a közszolgálatig” címmel. Az sem szándék nélküli, hogy a rendezvényre meghívták a tulajdonosi jogokat gyakorló országgyűlés képviselőit, a finanszírozásban fontos szerepet játszó kormányzat, valamint az ellenzéki pártok képviselőit is.


A sajtótájékoztató, ahol a televízió finanszírozásáról élénk vita kerekedett a televízió vezetői és néhány jelenlévő újságíró között, eredetileg a tévé egyik új szolgálatásának bemutatójaként indult. Az MTV Piacteret a kereskedelmi vezetői poszttól épp megváló Fischer András mutatta be. A televízió honlapján elérhető adatbázisban a felhasználók kereshetnek az MTV kelléktárában, és – Fischer ígérete szerint – fél éven belül ezek az eszközök köclsönözhetővé válnak, így bárki hozzájuthat rövidebb-hosszabb időre jelmezekhez, díszletekhez (bútortól veteránautókig sok mindent tartalmaz a lista), és különböző kellékekhez is.


Fischer András a jövőben a T-Online tartalomszolgáltatási vezetőjeként dolgozik, MTV-s helyét Schatz Péter veszi át.


vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.