Üzleti tippek

Matesz Print-Audit – fizetett kiadványok auditálása szeminárium

Kisebb vihart keltettek szakmai berkekben a Matesz új auditálási szabályai. Az egyesület szemináriumon igyekezte lecsillapítani az elégedetleneket.

Tegnap Budaörsön tartotta a Matesz (Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség) első szakmai szemináriumát. A szeminárium témája az év elején bevezetett – a fizetett kiadványok mennyiségi értékesítését és visszamenőleges terjesztését érintő – auditálási szabályváltozások és ezek háttere volt. A szemináriumon a Matesz-tag kiadók terjesztési szakemberei, az auditálást végző cég munkatársai, valamint a Matesz vezetősége vett részt.


A megváltozott szabályokra azért volt szükség, mert egyes lapok – a szabályozás kiskapuit kihasználva – igyekeztek minél magasabb példányszámokat feltüntetni.

A szeminárium alkalmát a hamarosan esedékes 2006. I. félévi gyorsjelentés adja, amelyet már az új szabálynak megfelelően kell összeállítani. Érdekes és szakmailag hasznos vita alakult ki a frissen bevezetett auditálási kategória, az „aktívan vásárolt” és a remittendaértékesítés korlátozása által felmerülő új problémák és a szabályváltozás várható következményei kapcsán – közölte lapunkkal az egyesület.

„Örültem az érdeklődésnek és az aktív részvételnek. Terveink közt szerepel az ilyen találkozók rendszeressé tétele. Fórumot teremtünk a szakma aktualitásainak megvitatására szemináriumok, szimpóziumok és konferenciák keretében. Ez is része a Matesz idén februárban bejelentett modernizálásának” – mondta Burlacu Liviu, a Matesz főtitkára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik