Üzleti tippek

Megalakult a Magyar Független Szőlő- és Bortermelők Szövetsége

Rangos borászok részvételével, a Pannon Bormíves Céh kezdeményezésére megalakult nemrégiben a Magyar Független Szőlő- és Bortermelők Szövetsége – tájékoztatta Heimann Zoltán, a szervezet elnökségének tagja az MTI-t.

“A szövetség, amely az alapításkor 70 tagot számlált, regionális társaságok létrehozását kezdeményezi, amelyek a régiók – például a balatoni, tokaji régió – elismert szőlészetei, borászatai számára szakmai fórumok, érdekképviseleti tevékenység, közös marketing-akciók szervezéséhez biztosítanak keretet” – ismertette az alapítók terveit Heimann Zoltán.

Tájékoztatása szerint a szövetség feladatai között elsősorban a bortermelők belföldi és európai uniós érdekérvényesítése és piaci lehetőségeinek szélesítése szerepel. Döntésük értelmében a szövetség belép az Európai Független Szőlő- és Bortermelők Szövetségébe.

Az alakuló ülésen a résztvevők elkötelezték magukat a minőségi bortermelés és a magas szintű érdekérvényesítés mellett, mert megítélésünk szerint ez az egyetlen lehetőség a hatékonyabb megjelenésre a hazai és nemzetközi piacon – fűzte hozzá.

A konkrét tennivalókról Heimann Zoltán elmondta: szorgalmazzák a kulturált borivás terjesztését, a borhamisítás elleni fellépést, a történelmi szőlőterületek megőrzését, a minőségi palackos borok exportja állami marketingjének átalakítását. Mindezt a közösen eldöntött módszerekkel, akár a szövetség tisztségviselőin keresztül, akár a tagok egyéni kezdeményezéseivel népszerűsítjük, támogatjuk – közölte Heimann Zoltán, kifejezve reményét, hogy a szövetség újabb belépőkkel bővíti létszámát.

A szövetség elnöke a csopaki Jásdi István, az elnökség tagjai: Árvay János (Tokaj), Garamvári Vencel (Balatonlelle, Budafok), Gere Attila (Villány), Heimann Zoltán (Szekszárd), Pók Tamás (Eger) és Somodi Sándor (Ásotthalom). A szervezet következő közgyűlését júniusra tervezi a Budapesten megrendezésre kerülő Pannon Bországgyűlés idejére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik