A kenyér küllemében alig változott az elmúlt másfél évtizedben, látszólag csak a választék bővül évről évre. A vásárló azonban sokszor legfeljebb addig lehet elégedett a bolti kenyérrel, amíg meg nem ízleli. A szemre tetszetős portékáról otthon gyakran kiderül: ízetlen, fel van fújva, már a vásárlás másnapján darabokra hullik, vagy éppen kiszárad.
Mesterséges adalékanyagok nélkül ma már alig készül kenyér. A pékek szerint ennek elsősorban az árverseny az oka: az ősi recept szerint készült pékáru ugyanis majd négyszer annyi ideig készül. Előállítása így annyival drágább, hogy eladni gyakorlatilag lehetetlen.
A kenyérsütés műhelytitkainak persze itt nincs vége. A válogatósabb vevőknek kínált termékek ugyanis bár drágák, többnyire hasonlóan „trükkös” módszerekkel készülnek. Ezek hozzák ugyanis a profitot.
Túl a csontvelő-átültetésen, de még nem otthon – így töltik a karácsonyt a gyerekek és családjaik a Démétér Házban
Maszk mögötti mosolyok, szarvas és manósegéd, arany virgács. Képriport Mikulástól a Jézuskáig.
