Üzleti tippek

Hatalmas beruházás Dél-Budán

Óriási kereskedelmi és szórakoztatóközpont épül Albertfalván, néhány percnyi autóútra a hasonló profilú Camponától – olvasható a Népszabadságban.

A jövő év augusztusára készül el a főváros legújabb kereskedelmi és szabadidő-komplexuma, a Savoya Park Albertfalván – jelentette be Alain Danan, a beruházó, a GRC Hungária Kft. ügyvezetője, rámutatva: a 60 ezer négyzetméteres épületben lesz hipermarket, úgynevezett „plaza” típusú bevásárló-szórakoztató központ, valamint kiskereskedelmi park is. A kereskedelmi terület több mint fele már gazdára talált.

A Savoya Park 18 milliárd forintos beruházási keretéből több mint 3,5 milliárdot fordítanak a közcélú infrastruktúra fejlesztésére. Egyebek mellett átépítik a Leányka utcai felüljárót, a Fehérvári út–Kitérő úti csomópontot, kibővítik a 6-os utat oly módon, hogy a Lágymányosi híd és az M0-s közötti szakasz teljes hosszában kétszer két sávon járható lesz, meghosszabbítják a Fehérvári utat a 6-os útig, továbbá meghosszabbítják a 18-as villamos vonalát is, így a végállomás a kereskedelmi központnál lesz.

Emellett a beruházó több mint 3,5 hektárnyi területen parkosított zöldterületet hoz létre. A bevásárlóközpont alatt 1600, a kereskedelmi park előtt pedig 600 gépkocsi számára létesül parkolóhely.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik