A jó minőségű magyar termékek és a biogazdálkodást kívánják népszerűsíteni a hétfétől vasárnapig tartó, az Élelem és Mezőgazdaság című akcióval, melyet a a Magyar természetvédők Szövetsége a Fauna Egyesülettel közösen szerveztek.
Az Európai Uniós országokban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy az előállított élelmiszerek tiszta, egészséges környezetből származzanak. Magyarországon az idén -uniós forrásokkal együtt 4, 5 milliárd forintot különítettek el az agrár- környezetvédelmi programokra.
Azoknak a földterületeknek az aránya, amelyeken ökológiai gazdálkodásba kezdtek 1996 óta meghétszereződött. Ma tizenhárom ezer hektátnyi területen folytatnak biogazdálkodást. A biotermékek keresettek és jóval a piaci értékeken felül értékesíthetőek. A hazai biotermékek 95 százaléka expotra kerül.
Haraszti László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkára szerint az ökogazdaságok kialakítása és fejlesztése közös társadalmi érdek. Az egy hétig tartó rendezvény sorozat megnyitóját követően a Kossuth téri metró kijáratánál biobort és bioszendvicset kóstolhattak a járókelők. A kérdésre, hogy milyen gyakran kerül az asztalra bioélelmiszer, a legtöbben azt válaszolták, hogy ritkán. Okként az árat jelölték meg.
Az Azahriah-jelenségnél már csak a róla készült „dokumentumfilm” szürreálisabb
Megnéztük Mazzag Izabella műfajilag nehezen besorolható filmjét az első magyar szupersztárról. Mi vagyunk Azahriah – kritika.