Üzleti tippek

Sikeres volt a balatoni szezonnyitó

A korábbi évekhez képest kedvezőbben alakult a balatoni vendéglátás mérlege június második hétvégéjén: a strandokon és a kempingekben a szakemberek szerint több volt a vendég, mint tavaly ilyenkor.

Nagy István, Siófok önkormányzatának sajtóreferense elmondta, hogy a déli part fővárosának központját a háromnapos szezonnyitó hétvégére “belakták” a vendégek, megteltek az éttermek és a strandok. Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere elmondta, hogy az előző év azonos időszakához képest többen látogattak el Fenyvesre.

Az idei év turisztikai esélyeit azonban tovább javíthatja, hogy várhatóan a jövő hét végére befejeződik a medertisztítás és a víz áramlását gátló szigetek átvágása.

Az idei év első, turisztikai szempontból is értékelhető hétvégéjén lényegesen több volt a hazai, mint a külföldi vendég, akik többnyire Németországból és Ausztriából érkeztek. Idegenforgalmi szakemberek véleménye szerint várhatóan folytatódik a korábbi években érzékelhető tendencia: egyre nagyobb arányban érkeznek a Balaton partjára belföldi, és egyre kisebb arányban külföldi vendégek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik