Üzleti tippek

Szigorúbb ÁNTSZ ellenőrzések a strandszezonban

Hazánk járványügyi biztonsága a világ élvonalába tartozik – mondta Ungvári György országos tiszti főorvos. Szerinte nem kell attól tartani, hogy hazánkban is elterjed az atípusos tüdőgyulladást okozó SARS-vírus. Beszámolt arról is, hogy rendszeres és szigorú tisztiorvosi ellenőrzésre számíthatnak a vendéglátók a nyári szezonban.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a nyáron megerősíti az üdülőhelyek tisztiorvosi szolgálatait. A kiemelt helyeken, például a Balaton partján, gyakoribbak és szigorúbbak lesznek a közegészségügyi ellenőrzések.

Ungvári György országos tiszti főorvos elmondta: Magyarország járványügyi biztonsága a nemzetközi élvonalba tartozik. A biztonságot a korszerű védőoltások, a szorgalmazott szűrővizsgálatok alapozzák meg. Csaknem minden gyerek megkapja a megfelelő védőoltást, ezért szervezetükben megfelelő védelem alakul ki különböző betegségek ellen, s ennek hatása felnőttkorban is érvényesül.

Védettek vagyunk a SARS ellen

A főorvos szerint nem kell attól tartani, hogy hazánkban is elterjed az atípusos tüdőgyulladást okozó SARS-vírus. A háziorvosok megkapták a szükséges tájékoztatást, az ÁNTSZ pedig hozzájutott ahhoz a gyorsteszthez, amely a gyanús esetekben pontosan kimutatja a vírust.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik