Pénzügy

Így csalogatják külföldi munkára a devizahiteleseket

kulfoldi-munka(210x140).jpg (külföldi munka)
kulfoldi-munka(210x140).jpg (külföldi munka)

Magyarországi banki fizetésletiltást, illetve ellehetetlenült devizahitel miatti levonásokat a német fizetésből NEM VONNAK!

– ezzel a szöveggel kecsegteti a jelentkezőket egy magyar nyelvű németországi álláshirdetés, amire a Pénzcentrum figyelt fel. Túl szépnek találták az állítást ahhoz, hogy igaz legyen, ezért utána jártak, valóban úgy van-e, ahogy a hirdetésben ígérték.

Egy munkaközvetítő szerint egyre jellemzőbb, hogy nem azért mennek el külföldre dolgozni a magyarok, mert ki akarják próbálni önmagukat. Ez inkább egyfajta kényszer a bedőlt devizahiteleseknek ahhoz, hogy  életben maradjanak, hogy a család megéljen, nincs más lehetőségük. Ezért mennek külföldre dolgozni a kenyérkeresők, és küldik haza a pénzt.

A megkérdezett jogász szerint tényleg nem túlságosan bevett gyakorlat, és nem is egyszerű a külföldi végrehajtás, de azért nem lehet állítani, hogy biztosan nem megy az adós után a bankja. 

Az ügyvéd a portálnak azt mondta, pontosan attól válik jogilag végrehajthatóvá a követelés, ha valakinek van külföldön bejelentett munkahelye. Hozzátette, igaz, hogy ez egy bonyolultabb, hosszabb procedúra, de van akkora összeg, amelynél már megéri ezt vállalni például a bankoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik