Pénzügy

Hiába tombol a piramisjáték, a rendőrség nem nyomoz tovább

Bűncselekmény hiányában megszüntette a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Questra Worlddel és az Atlantic Global Asset Managementtel kapcsolatos nyomozást.

Mint márciusban írtuk, már vagy 40 ezer ember bízta rá a pénzét a futótűzként terjedő piramisjáték-gyanús befektetésre, az Atlantic Global Asset Managementre és MLM-ügynökségére, a Questra Worldre. A legújabb „befektetési őrület” főleg Oroszországban hódít, de már Magyarországon is terjed:

Vigyázat, a Quaestor után itt a Questra
Évi 300 százalékos hozamot kínálnak, amely ígéretet azért nem árt némi fenntartással kezelni. Sőt.

Pedig a két cég nyilvánvalóan piramisjátékként működik: hihetetlen befektetési sztorikkal 300-500 százalékos éves hozamot ígérnek befektetőiknek, a rendőrség viszont nem talált bizonyítékot arra, hogy bármi törvénytelent csináltak volna Magyarországon. Összességében a rendőrség megállapította, hogy nem merül fel sem csalás, sem piramisjáték-szervezés, sem pedig engedély nélküli befektetési tevékenység végzésének gyanúja.

A nyomozati határozat alapján az az érzése lehet az embernek, hogy elsősorban azért döntött így a rendőrség, mert át sem vizsgálták a teljes cégcsoportot – írta a Portfolio. Az MNB gyanúja ellenére csak egy cégbemutató előadásra és a résztvevők vallomásaira hivatkoznak, tették hozzá.

Kiemelt kép: MTI, Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik