Pénzügy

Új autót ingyenhitelből? Mostanában ez is lehetséges

Hogyan lehet minél kevesebb ráfizetéssel új autót venni, ha nincs meg rá a teljes összegünk? Ennek járt utána a Pénzcentrum.hu. Cikkük szerint jó lehetőség lehet a lízing, amivel akár ténylegesen nulla százalékos thm-re is szerződhetünk.

A legalacsonyabb thm-et a Renault-nál találták, ahol az egyenesen 0 százalékos, ugyanakkor a kamatozás változó. Ez azt jelenti, hogy a kamatkörnyezet változása esetén előfordulhat, hogy a futamidő későbbi szakaszában magasabb kamatot leszünk kénytelenek fizetni, mint a szerződés megkötésekor. Az ajánlat jelenleg minden személygépjárműre érvényes, az akció igénybe vételéhez 35 százalék önerőt kell felmutatni, illetve mindössze 24-48 hónapos futamidőt lehet választani.

A francia márka akcióját leszámítva azonban úgy tűnik, hogy jelenleg 2,5 százalék környékén vannak a legkedvezőbb ajánlatok, írták. És persze vannak ennél magasabb thm-ek is, egészen a 9 százalék körüli értékig.

Azt is megnézték, mi a helyzet, ha személyi kölcsönben gondolkodik valaki az autóvásárlásnál. Ekkor arra kell számítani, hogy biztosan nem fogunk sem 0, sem 2,5 százalékos ajánlatokat kapni. Ennek az az oka, hogy lízing esetében az autó tulajdonjoga a finanszírozónál marad, ezért kisebb a kockázata, mint egy fedezetlen személyi kölcsönnél.

Kiemelt kép: Frankfurti Nemzetközi Autószalon, 2017. szeptember, MTI/EPA/Sascha Steinbach

Ajánlott videó

Olvasói sztorik