Pénzügy
Orosháza, 2013. augusztus 8.
Rafael István (j) és Kondorosi László, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. dolgozói egy kukát ürítenek egy Mercedes 2531 típusú szemétszállítóba Orosháza belvárosában 2013. augusztus 8-án.
MTI Fotó: Rosta Tibor

Több mint 274 millió forintot kellett visszafizetniük a kukáscégeknek túlszámlázás miatt

24.hu
24.hu

2017. 09. 15. 11:47

Korábban a témában:

Jogszabálysértő díjak alkalmazása miatt 2017. első felében összesen több mint 274 millió forintot kellett visszautalniuk a szemétszállító cégeknek a fogyasztók számára. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közleményében hangsúlyozta: a díjfelügyeleti eljárás keretében folyamatosan ellenőrzik a szemétszállítással foglalkozó cégek díjszabási gyakorlatának jogszerűségét.

A települési hulladékgyűjtést végző szolgáltatók jogszabálysértést követnek el, ha a megengedettnél nagyobb összegű számlákat állítanak ki a szolgáltatást igénybe vevő önkormányzatok, intézmények vagy ingatlantulajdonosok részére.

A jogszerűtlen díjszabást alkalmazó cégeket a MEKH határozatban szólítja fel arra, hogy a jogszabálysértő díjból származó többletbevételeik jegybanki alapkamattal növelt összegét térítsék vissza az arra jogosultaknak, a visszafizetés tényét pedig megadott határidőn belül igazolják a hivatal felé.

2017 első felében a MEKH felügyeleti eljárásainak eredményeként az érintett cégek összesen 274 699 475 forintot fizettek vissza a fogyasztóknak. A díjfelügyeleti eljárásokról szóló határozatok a MEKH honlapján érhetők el.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.