Pénzügy

Újabb strand lett fizetős a Balatonon

Fizetőssé vált a zánkai úttörőváros strandja is – számolt be a Balatontipp.hu. Mint visszaemlékeznek, a strandot 22 évvel ezelőtt nyitották meg egyébként a nagyközönség előtt.

Az akkor Gyermek és Ifjúsági Centrum néven működő intézménybe gyakorlatilag szabadon bemehetett bárki, mert a főkapun kívül azzal átellenben a 71-es főút másik oldalán volt egy ajtó gyalogosoknak, bicikliseknek. Később, a bicikliút elkészülte után Zánka felől is nyitottak egy biciklis, gyalogos bejáratot.

Az utóbbi években azonban elindult egy bezárkózási folyamat. Az Új Nemzedék Központ idején lezárták a 71-es főút melletti “kiskaput”, majd a közben az Erzsébet Táborok Alapítványhoz került “Zánkai Sport- és Rendezvényközpontban” megszüntették a Zánka felőli gyalogos, biciklis bejutási lehetőséget, most pedig még drasztikusabb lépést tettek.

A strandot újabban péntektől vasárnapig, naponta 9-19 óráig lehet látogatni.
A június 15.–augusztus 31. közötti időszakban a felnőtteknek 500, a 3-14 év közötti gyerekeknek 400, a “kedvezményes belépő (3 éven aluli gyerek, diák, nyugdíjas)” pedig 300 forintért mehet be egy napra. A két felnőttre, két gyerekre érvényes családi belépő 1500 forintba kerül. Kettőn felüli gyerekek után 200 forintot kell fizetni gyerekenként a családi jegy ára mellé. A felnőtt és kedvezményes jegyből 100-100 forintot elengednek 16 óra után.

A cikk szerzője megjegyzi: a díjrendszerben nem megszokott a 3 év alatti gyerekek befizettetése. A balatoni strandok ugyanis a 4 évesnél fiatalabb gyerek után többnyire nem kérnek belépőt. Talán egy vigasztaló dolog van: a csúszdát ingyen lehet használni.

És ezt olvasta?:

Durva drágulás a Balatonnál
A strandbelépőknél és a különböző étkezőhelyeken is jelentős drágulással szembesülhet idén kedvenc tóparti helyén. Némelyik emelés kifosztással ér fel.

Kiemelt fotó: Balatontipp.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik