Pénzügy

Quaestor-károsultak figyelmébe: fontos megállapodás született

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) hétfőn közleményben tudatta, hogy mint felszámoló hatékonyabbá teszi a befektetési jegyekkel rendelkező ügyfeleknek a vagyonkiadását. A QUAESTOR felszámolója és az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. között ugyanis együttműködési megállapodás jött létre annak érdekében, hogy azok az ügyfelek, akik még nem rendelkeztek a vagyonkiadás során, intézkedhessenek kiadható pénzeszközeik átutalásáról, illetőleg pénzügyi eszközeik transzferálásáról. Az új kiadási eljárásról az ügyfelek értesítő levelet kapnak, ezért a felszámoló kéri, hogy akinek időközben megváltoztak a személyes adatai, az mielőbb jelentse ezt.

Levelet kapnak az érintettek

Az egykori QUAESTOR Befektetési Alapkezelő Zrt. 2016. április 08-án megjelent közleménye szerint a befektetési jegyek új vezető forgalmazója az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. lett, majd az Alapok értékesítésének felfüggesztését követően a befektetési jegyek visszaváltásra is csak az NHB Bank jogosult. Fentiekre figyelemmel a QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.” felszámoló együttműködési keretmegállapodással kívánja a befektetési jegyekkel rendelkező ügyfelek vagyonkiadási eljárását hatékonyabbá tenni.

A felszámoló felhívja az érintett Ügyfelek figyelmét, hogy a kiadási eljárás során hamarosan egyedi tájékoztató levelet kapnak a kiadás részleteiről és a szükséges tudnivalókról. A tájékoztató levél tartalmazni fogja azon vagyonelemek felsorolását, amelyekről jelen eljárás során rendelkezni tudnak. Az NHB Bank fiókjainak elérhetőségét ezen a linken érheti el.

A felszámoló kéri mindazon Ügyfeleket, akik kiadható vagyonnal rendelkeznek, továbbá akiknek lakóhelye/értesítési címe/telefonszáma a QUAESTOR Értékpapír Zrt. “f.a.” nyilvántartási rendszerében szereplő adatokhoz képest időközben változott, hogy új elérhetőségeiket a további ügyintézés érdekében mielőbb szíveskedjenek megküldeni a quaestor@psfn.hu e-mail címre.

A felszámoló felhívja az Ügyfelek szíves figyelmét arra, hogy a kiadásra kerülő pénzeszközök és pénzügyi eszközök átutalási és transzferálási költségénél továbbra is az Üzletszabályzat 11.4. pontjának rendelkezése, továbbá az Üzletszabályzat mellékletét képező kondíciós listában foglaltak az irányadóak.

A felszámoló felhívja a figyelmet arra, hogy az ún. QUAESTOR-kötvénnyel rendelkező ügyfelek nyilvántartásba vett igényeinek kielégítésére a felszámolási eljárás szabályai vonatkoznak, így jelen vagyonkiadási eljárásban ezek kifizetésére nincs lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik