Pénzügy

Tarsoly Csaba egyelőre megmenekül a börtöntől

tarsoly csaba őrizetben (Array)
tarsoly csaba őrizetben (Array)

Az ügyész fellebbezését lesöpörve úgy döntött a Kúria, hogy a Quaestor-csoport korábbi tulajdonos-vezetője maradhat házi őrizetben, nem kell visszatérnie a börtönbe, értesült a hvg.hu.

Tarsoly Csaba kétévnyi előzetes letartóztatás után áprilisban mehetett haza. Az ügyészség azzal érvelt, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, ezért Tarsolynak börtönben kéne maradnia. A bíróság szerint mivel Tarsoly cégei mind végfelszámolás alatt állnak, nincs mivel megismételnie a bűncselekményeket. A lap információit Tarsoly védője megerősítette.

Eldőlt: eltűnik a Quaestor bankja
A jegybank a Quaestor bedőlése előtt pár hónappal adott engedélyt a bank megvételére. Most ugyanaz a jegybank mondta ki: itt a vége.

A csalással és sikkasztással vádolt Quaestor-vezért a nyomozók 2015. március 26-án vették őrizetbe, több mint két héttel a brókercég 200 milliárd forintos kárt okozó bedőlése után. A Quaestor 250 milliárd forint kifizetetlen adósságot hagyott maga után, amiből 160 milliárd forintnyi szabálytalanul kibocsátott lakossági kötvény volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik