Pénzügy

“Egyedi ajánlat csak Neked!”: a Manna natúr kozmetika megtévesztette a fogyasztóit

Egyedi ajánlat csak Neked! Repülj el a mediterrán vidék narancsligetébe az elbűvölően illatos Dolce Vita szappannal, most 1270 Ft helyett csak 990 Ft-ért!

illetve:

Figyelem ez egy megismételhetetlen, egyszeri ajánlat, ha lejár az idő, ez az ablak eltűnik! Ajánlatunk még … másodpercig él

Ezekért a mondatokért büntette meg a népszerű Manna natúr kozmetikumok gyártóját, a Manna Natúr Kozmetikum Kft.-t és a Manna Natúr Kozmetikum Európa Zrt.-t.

A versenyhivatal szerint a társaság megtévesztette a fogyasztókat a honlapján egyediként hirdetett ajánlataival, valamint valótlanul állította, hogy csak korlátozott ideig érhetők el honlapján a felugró ablakokon látható termékek a feltüntetett promóciós árakon.

A GVH a jogsértésekért a Manna Natúr Kozmetikum Kft.-re ötszázezer forint bírságot szabott ki, míg a Manna Natúr Kozmetikum Európa Zrt.-t figyelmeztetésben részesítette.

FRISSÍTÉS: A Manna Natúr Kozmetikum megdöbbent GVH döntésén és jogi lépést fontolgat, közölte a cég cikkünk megjelenése után. “Meggyőződésünk, hogy vállalkozásunk betartva a jogszabályokat, jóhiszeműen és tisztességesen járt el”– mondta Varga Darabos Andrea a Mannaszappan alapítója. A cég szerint a hatóság téved, ezért jogászaik segítségével vizsgálják a jogi lépések megtételének lehetőségét, írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik