Pénzügy

Nagyot buktak a leggazdagabbak Trump miatt

Fekete lett a szerda számukra, brutális pénzt vesztettek.  

A napi.hu idézi a Bloomberg számításait, amely szerint a világ ötszáz leggazdagabb embere 35 milliárd dollárral lett szegényebb egyetlen nap alatt, miután szerdán az amerikai belpolitikai botrányok miatt zuhantak a tőzsdék. 

A tőzsdei lejtmenet miatt a legtöbbet Bill Gates, a világ leggazdagabb embere veszített, miután cége, a Microsoft részvényára több mint két százalékkal gyengült a New York-i értéktőzsdén. Bill Gates vagyona most mintegy 86,6 milliárd dollár.

A második legnagyobb vesztes Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója. Cége árfolyama szerdán 3,3 százalékkal gyengült, Zuckerberg vagyona pedig 2 milliárd dollárral 62,3 milliárd dollárra zsugorodott.

Ugyancsak a nagy vesztesek közé tartozik Jeff Bezos, az Amazon online kereskedelmi óriás vezére, aki 1,7 milliárd dollárját sirathatja, miután az Amazon árfolyama 2,2 százalékkal esett szerdán. Jeff Bezos vagyona most 81,9 milliárd dollár.

A világ második leggazdagabb embere, a spanyol Amancio Ortega, az Inditex textilipari konszern és a Zara ruházati áruházlánc alapítója 355 millió dollárt veszített, szerdán vagyona 83,2 milliárd dollárra apadt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik