Pénzügy

Tízezrével hagyják ott a magyar ügyfelek a Telenort

Közzétette legfrissebb számait a Telenor csoport, amiből kiderült, hogy az előfizetések száma tovább csökkent, és romlott a jövedelemtermelő képességük is.

Magyarországon az egy évvel korábbihoz képest 48 ezerrel, a tavaly év végéhez képest 44 ezerrel volt alacsonyabb az előfizetések száma, mint idén március végén. 

Hosszú távú trendként az is látszik, hogy az elmúlt 8 évben 541 ezerrel csökkent a Telenornál lévő előfizetések száma Magyarországon.

Az elmúlt években a prepaid előfizetések száma esett nagyot: egy év alatt 63 ezer darab volt a csökkenés, 2008 vége óta pedig 901 ezerrel esett vissza ez a mutató. Bár az összes mobilszolgáltató a számlás előfizetések felé tereli az ügyfeleket, a prepaid előfizetések visszaesése csak ezzel nem magyarázható, vélhetően az erős verseny miatt morzsolódnak le az ügyfelek.

Nem véletlen, hogy a Telenor magyar vezetése a költségek jelentős lefaragása mellett döntött arról, hogy tömeges leépítést hajt végre a vállalat, alkalmazottainak közel tizedét bocsátja el.

A Telenor csoport profitja is romlott

A Telenor csoport árbevétele 3 százalékkal 30,5 milliárd norvég koronára csökkent az első negyedévben. Az EBITDA 1 százalékkal 11,5 milliárd koronára csökkent, az EBITDA-marzs 1 százalékponttal 39 százalékra emelkedett. A gyenge negyedéves számok miatt a Telenor árfolyama ma közel 3,5 százalékot esett.

(Portfolió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik