Mobil

A telenorosok immár fizethetnek mindent mobillal

telekom-fesztival-app04 (Array)
telekom-fesztival-app04 (Array)
Miközben a konkurencia épp megszüntette hasonló szolgáltatását, addig a Telenor egyetlen applikációba költöztette az érintéses és netes fizetést. Így elég a mobilt hozzáérinteni a terminálhoz a boltban, hogy fizessünk.

Bővítették a Telenor Wallet appot, így a cég alkalmazása a világ első olyan mobilszolgáltatói tárcája, amely a távoli és az érintéses fizetést egyaránt támogatja, valamint egyszerre megtalálható benne NFC-technológia és a MasterPass szolgáltatás.

A szolgáltató a Budapest Bankkal közösen fejlesztette megoldását. A Telenor MobilPass szolgáltatás az alkalmazás segítségével elérhetővé teszi az érintéssel történő fizetést több mint 83 ezer POS-terminállal felszerelt magyarországi üzletben, valamint külföldön is.

A szolgáltatást egyelőre csak személyesen a Telenor kijelölt üzleteiben lehet igényelni.

Mire van hozzá szükség?

  • NFC-képes androidos okostelefon
  • NFC-képes SIM-kártya (erre települnek rá a bankkártya-adatok)
  • Telenor MobilPass szolgáltatás
  • Telenor Wallet alkalmazás

Lehetünk kártyás, számlás vagy akár üzleti előfizetők is, a MobilPass-szal anélkül tehetjük érintéses fizetésre alkalmassá okostelefonunkat, hogy bankot kellene váltani, vagy banki ügyintézésre lenne szükség. Ugyanis az appot töltjük fel egy banki utalással egy bizonyos összeggel, amit aztán egyérintéses fizetésre használhatunk a boltokban.

Attól sem kell félni, hogy esetleg lemerül a mobil, a szolgáltatás ugyanis kikapcsolt készülékkel is működik.

Kapunk egy ingyenes plasztikkártyát is, külön kártyadíj nélkül. Ez akkor lesz hasznos, ha nincs érintéses fizetésre alkalmas POS-terminál, vagy ATM, vagy ha a feltöltött összeget inkább internetes vásárlásra szeretnénk elkölteni.

mobilfizetes(650x433).jpg (Array)
Mobillal fizethetünk bármely boltban, ahol van érintéses terminál

A MobilPass havidíja bruttó 490 forint, de a Telenor ügyfelei az első 3 hónapban havidíjmentesen használhatják a szolgáltatást. A Budapest Bank minden felhasználó egyenlegére egyszeri 1000 forintot utal a számlanyitást követő munkanapon, hogy azonnal kipróbálható legyen az új funkció. A szolgáltatást számlanyitási díj nem terheli, és minden tranzakcióról díjmentes SMS-értesítés jár hozzá.

Ezzel a Telenor a Wallet appba integrálja az összes mobilfizetése szolgáltatást:

  • mobilparkolás,
  • autópályamatrica-vásárlás,
  • számlabefizetés,
  • feltöltőkártyás egyenlegfeltöltés,
  • taxirendelés,
  • lottó,
  • utasbiztosítás,
  • Telenor-tartozékok vásárlása
  • pizza.hu-ról való ételrendelés,
  • a jegy.hu rendszeréből való jegyvásárlás és kuponbeváltás.

Az elérhető szolgáltatások köre pedig várhatóan tovább bővül majd.

Mivel rukkol elő a konkurencia?

Mobilfizetésben úttörő volt még a Gránit Bank, jelenleg náluk érhető még el egyérintéses fizetés a mobilon: ehhez is kell egy bankkártya, egy alkalmazás (Gránit eBank) és egy NFC-képes androisos mobil. Azonban a Telenor megoldásával ellentétben a Gránit Pay esetén szükséges, hogy a banknál legyen számlánk, s kikapcsolt készülékkel sem működik a szolgáltatás.

A Magyar Telekom és az OTP hasonló szolgáltatása, a MobilTárca épp egy hónapja szűnt meg. Az app lehetővé tette, hogy akár okostelefonnal is tudjuk fizetni a boltban, benzinkúton, koncert- vagy színházjegyért, sőt kuponokat és kedvezményeket is gyűjthettünk a SuperShop hűségkártya integrálásával. Maga az alkalmazás is eltűnt a Google Play áruházból.

A Magyar Telekom akkor úgy nyilatkozott: még idén új megoldással jelentkeznek.  Hogy pontosan mikor, még nem tudni.

A Vodafone, OTP és Mastercard közös szolgáltatása, a Vodafone Wallet épp egy hete szűnt meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik