Pénzügy

Nagyot kaszálnak a marihuána befektetési alapok az USA-ban

marihuana(6)(960x640).jpg (marihuána, )
marihuana(6)(960x640).jpg (marihuána, )

A halódó Nyugat mindenből képes pénzt csinálni, így van ez a marihuánával is. Az USA-ban most debütált a tőzsdén egy új befektetési alap, amely az első héten 17,8 százalékkal drágult, kiemelkedően magas forgalom mellett.

A Horizons ETF Management befektetési alapja az orvosi célú marihuánával foglalkozó cégeket tömörítő Medical Marijuana Life Sciences ETF – írta a Marketwatch nyomán a Napi.hu.

Az orvosi célú marihuána alap jelenleg 37,6 millió kanadai dollárt kezel (ez 28,2 millió amerikai dollárnak felel meg), ez alapján is a hónap legsikeresebb kibocsátásának tekinthető. A siker elsősorban annak köszönhető, hogy az új termék egy olyan iparágat fed le, amely iránt nagy az érdeklődés, azonban eddig nem volt olyan termék, amelyen keresztül a befektetők megfelelő kitettséget vállalhattak volna irányába.

Az USA-ban hatalmas növekedést produkált az elmúlt években a legális marihuána ipar. Az eladások 2016-ban 30 százalékkal emelkedtek, s négy éven belül 400 százalékos további növekedést várnak. Tavaly felmérések szerint az amerikaiak 60 százaléka gondolta úgy, hogy támogatja a marihuána rekreációs célú felhasználásának legalizálását. A cikk szerint eddig hét államban legalizálták már a marihuána orvosi célú, vagy rekreációs használatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik