Pénzügy

A MNB azonnali hatállyal megtiltotta az Y-Gen Financial Kft. jogosulatlan tevékenységét

24.hu
24.hu

2017. 03. 30. 11:17

Korábban a témában:

Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy az Y-Gen Financial Kft. jogosulatlanul bármilyen tevékenységet, így különösen portfoliókezelést, valamint függő ügynöki tevékenységet végezzen; a jegybank a társaság tevékenységének vizsgálatára piacfelügyeleti eljárást folytat és büntetőfeljelentést tett.

Az MNB február 17-én indított hivatalból piacfelügyeleti eljárást a gyanú szerint jogosulatlan portfoliókezeléssel és függő ügynöki tevékenységgel foglalkozó Y-Gen Financial Kft. tevékenységének áttekintésére.

Az MNB csütörtökön közzétett végzésében befektetővédelmi okokból azonnali hatállyal megtiltotta a Y-Gen Financial Kft.-nek, hogy bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

A jegybank már korábban közzétette az Y-Gen Financial Kft.-re vonatkozóan a potenciális befektetőknek szóló felhívását honlapján, és az eddigi bizonyítékok alapján haladéktalanul büntetőfeljelentést tett az illetékes nyomozó hatóságnál. Az Y-Gen Financial Kft. széles körben hirdeti a piacfelügyeleti eljárás során vizsgált tevékenységét.

A portfoliókezelés során a befektetők pénzeszközeit előre meghatározott feltételek mellett, azok megbízása alapján a portfoliókezelő különböző pénzügyi eszközökbe fekteti be és kezeli. E tevékenység Magyarországon önálló főszolgáltatásként szigorú jogszabályi követelmények betartásával végezhető, amelyeknek az Y-Gen Financial Kft. bizonyosan nem felel meg – közölték.

Az MNB végzése semmilyen formában nem érinti az Y-Gen Financial Kft. részére rendelkezésre bocsátott pénzösszegek – befektetőknek való – visszafizetési kötelezettségét. A jegybank a piacfelügyeleti eljárást lezáró döntést a honlapján teszi közzé – tartalmazza a közlemény.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.