Pénzügy
Man using laptop for online shopping in close up

Új korszak a digitális bankolásban

24.hu
24.hu

2017. 03. 24. 15:02

A banki szolgáltatások digitalizálódását szemléltető újdonságot mutatott be az OTP Bank mai budapesti sajtótájékoztatóján: az OTPdirekten keresztül teljes egészében online intézhető a személyi kölcsön felvétele, beleértve a szerződés aláírását is. Az online igénylést követően akár egy órán belül, emberi beavatkozás nélkül megérkezik az igényelt hitelösszeg az ügyfelek számlájára.
Korábban a témában:

Fontos lépést tett a banki szolgáltatások digitális elérését biztosító úton az OTP Bank azzal, hogy bevezette a teljes egészében online intézhető személyi kölcsönt a piacra – írja a pénzintézet közleményében. Ez az első olyan, valóban online hiteltermék Magyarországon, amelynek igénybevételéhez lényegében semmi másra nincs szükség, mint egy internetes eszközre.

Az igénylés pár perc alatt kitölthető, az ezt követő, néhány perces hitelbírálati folyamat és átutalás pedig automatikus – mutatta be a megoldást újságírók előtt a bank vezérigazgató-helyettese, Kovács Antal. Az igénylést követően akár egy órán belül az ügyfél számláján lehet a szabadon felhasználható összeg.

Az online személyi kölcsön jól tükrözi, hogy a bank mit gondol a hagyományos banki szolgáltatások digitalizálásáról: ez a módszer tökéletesen alkalmazkodik a hiteligénylő lehetőségeihez és életritmusához, miközben maximálisan kiszolgálja a biztonságos, gyors és kényelmes szolgáltatáshoz fűződő igényét is.

Tágítanák a kört

A hitelintézet internetbankján keresztül igényelhető személyi kölcsönt 2016 szeptember óta érhetik el a pénzintézethez érkező jövedelemmel és internetbanki hozzáféréssel rendelkező ügyfelek.

A cél az, hogy rövid időn belül a jövedelem-jóváírással nem rendelkező, valamint azok számára is elérhető legyen ez a lehetőség, akik még nem a bank ügyfelei. Az eddigi tapasztalatokról a banki vezető elmondta, az elmúlt hónapokban több mint ezer ügyfél igényelt személyi kölcsönt online, a folyósított összeg pedig már meghaladta az 1 milliárd forintot.

Offline is népszerű a személyi kölcsön

2016-ban mintegy 210 milliárd forintnyi új személyi kölcsönt helyeztek ki a pénzügyi szolgáltatók Magyarországon, ami több mint 60 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi értékhez képest. Az OTP Bank várakozása szerint a volumen idén újra eléri a gazdasági válság előtti utolsó teljes év mértékét.

Több mint 50 további digitális fejlesztés

A bank számos digitális fejlesztése már elérhető. A Simple mobil-applikáció elérte a 250 ezres felhasználói létszámot, a bankkártyás vásárlások után visszatérítést biztosító kedvezményprogramot pedig negyedmillió felhasználó vette igénybe az elmúlt évben. Néhány hónapja indult az OTPdirekten szabadon, az ügyfél élethelyzetének megfelelően személyre szabható számlacsomag is, 35 ezer ilyen online számlát nyitottak eddig a bank ügyfelei. A hitelintézet sikeresnek tartja az interneten indítható mikro- és kisvállalkozói számlanyitási lehetőséget is.

Az ügyféligényeket szem előtt tartva a bank jelenleg több mint 50 különböző digitális fejlesztésen dolgozik, köztük mobilfizetési megoldáson és további, papírmentes ügyintézést lehetővé tévő szolgáltatások bevezetésén. A cél az, hogy ügyfeleink szabadon választhassák meg, hogy személyesen a bankfiókban, vagy a számítógépükről, vagy telefonjukról szeretnék intézni banki ügyeiket. Azon dolgozunk, hogy minden módon és csatornán ugyanazon a magas szolgáltatási színvonalon és biztonsággal tehessék ezt meg – emelte ki a sajtótájékoztatón Kovács Antal vezérigazgató-helyettes.

Hozzátette: a digitális fejlesztések kiegészítik, támogatják a fióki személyes kiszolgálást, de nem pótolják azt. A bank ügyfelei a jövőben is számíthatnak a 400 fiókban elérhető személyes ügyintézői és tanácsadói szolgáltatásra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.