Pénzügy

Végh Richárd a BÉT új elnöke

A Budapesti Értéktőzsde 2017. március 16-án rendkívüli közgyűlést tartott, amelyen a tulajdonosok döntöttek a BÉT új elnökének személyéről. A szavazás eredményeként a Tőzsde igazgatóságának elnöki tisztét Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója fogja betölteni. Az előző elnök, Matolcsy György jobbkeze, Nagy Márton március elsején mondott le posztjáról. Lapunk két nappal korábban írta meg, hogy inog Nagy széke a tőzsde élén.

A tulajdonosok új igazgatósági tagot is választottak, aki Fucsala András Miklós lesz, a Magyar Nemzeti Bank informatikai igazgatóságának vezetője, valamint döntöttek a tulajdonosok az alapszabály módosításáról is.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtöki rendkívüli közgyűlésén a tulajdonosok néhány ponton módosították a társaság Alapszabályát. A változtatások még hatékonyabb vállalatirányítást tesznek lehetővé a jövőben.

A BÉT részvényesei az igazgatóság (IG) elnökévé választották Végh Richárdot, a Tőzsde vezérigazgatóját, továbbá új igazgatósági tagot is választottak, Fucsala András Miklós személyében, aki az MNB informatikai igazgatóságának vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik