Pénzügy

Nyugdíj-megállapodást követel a NYOSZ

Úgy tűnik, a novemberi bérmegállapodás tetszik a nyugdíjasoknak, és szeretnék a szakszervezet sikerét a saját javukra is fordítani.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) örömmel nyugtázta a szakszervezetek eredményes munkálkodását, amelynek nyomán a munkavállalók jövedelmi viszonyaiban jelentős javulás történt az elmúlt hónapokban. Emlékszünk, ez az az új szervezet, amely azt üzente novemberben Orbán Viktornak, hogy a nyugdíjasok nem élősködők.Hasonló eredményt várnak a szakszervezetek és a Nyugdíjasok Országos Szövetsége együttműködésétől a nyugdíjasok jövedelemszintjének javulásában is. Erről tárgyalt a Magyar Szakszervezeti Szövetség képviseletében Kordás László elnök és a NYOSZ elnöke, Némethné Jankovics Györgyi.

Nyugdíj-politikai javaslatot készítenek

A tárgyalásokon Kordás László kifejtette, hogy a mai aktív dolgozók számára – akik jó esetben előbb-utóbb nyugdíjassá válnak – nem közömbös a nyugdíjszínvonal mértéke, de a mai nyugdíjas korú szakszervezeti tagok életminőségének alakulása sem lehet érdektelen a szakszervezetek számára. A két korosztály közös érdekét felismerve a két fél – a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló jövőbeni javaslataik összehangolása érdekében – közös javaslatok kidolgozására vállalt kötelezettséget.

Megállapodtak abban, hogy a szakszervezetek szakmai bázisára, valamint a nyugdíjas szervezetek népes táborára támaszkodva alakítják ki az aztán közösen képviselt nyugdíj-politikai javaslataikat, a politikai tényezők számára megfogalmazott ajánlásaikat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik