Pénzügy

Vajna budai luxusvillát vehet Gattyántól

Elővásárlási joga van Andy Vajna filmügyi kormánybiztos cégének arra a kétezer négyzetméteres budai luxusvillára, amelyet a költségvetési csalással gyanúsított milliárdos vállalkozótól, Gattyán Györgytől bérel – értesült a Magyar Nemzet. Ez azért érdekes, mert ha a kaszinóüzletet is uraló Vajna meg akarja szerezni az ingatlant, kulcsfontosságú számára, hogy a pornókirályként is emlegetett Gattyán tisztázza magát a hatóságok előtt.

Azonban az erotikus tartalmakat szolgáltató webkamerás honlapból meggazdagodott üzletembernek van mitől tartania, ugyanis a közelmúltban gyanúsította meg az adóhivatal egy érdekeltségébe tartozó cégnél folytatott eljárásban. Ráadásul az adóhivatal a nyomozást már le is zárta és vádemelési javaslatot tett a IX. kerületi ügyészségnek. Tehát nem kizárt, hogy a leggazdagabb magyarok közé sorolt Gattyán hamarosan a vádlottak padján találhatja magát – írta a lap.

A Vajna házaspár egyébként 2013-ban költözött be a főváros egyik legelőkelőbb részén fekvő második kerületi luxusépítménybe. Az ingatlan tulajdoni lapjából az derül ki, hogy Vajnáék csak abban az esetben érvényesítik az elővásárlási jogot, ha a NAV javára – több mint 40 milliárd forint (!) erejéig – bejegyzett végrehajtási jogot törlik az ingatlanról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik