Pénzügy

Angyal 10 milliót ígér egy helyesen kitöltött adóbevallásért

adobevallas(1)(210x140).jpg (Array)
adobevallas(1)(210x140).jpg (Array)

Meghökkentő felajánlást tett Angyal József okleveles adószakértő a minap: 10 millió forintot ad annak, aki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) útmutatója alapján helyesen tölti ki adóbevallását. A nagyvonalú ajánlat mögött az van, hogy az adószakértő szerint a családi adókedvezményre vonatkozó részt egyszerűen elhibázta a hatóság.

Angyal József más meglepetéssel is szolgálat, amikor a Magyar Nemzet kérdezte: azt mondta, valójában nem igaz, hogy a hivatal elkészítené helyettünk a bevallást.

Minden munkavállaló megkapta tegnapig az M30-as igazolást a munkáltatójától, amelyen a járulékadatai és egyéb, a NAV számára fontos adatok szerepelnek. Ha valaki azt kéri a NAV-tól, hogy március 15-ig készítse el a bevallástervezetét, az mindössze annyit jelent, hogy ezeket a papírokat még egyszer megkapja május 2-ig. A munkáltató ugyanis az úgynevezett 08-as bevalláson havonta szolgáltat adatot a hatóságnak, és ennek összesítése az M30-as igazolás. Ha nem ugyanaz lenne a kettőben, nagyon nagy baj lenne a rendszerben – hívta fel rá a figyelmet a szakértő.

Sőt, szerinte az sem igaz, hogy a hatóság hiba nélkül el tudná készíteni mindenki bevallását. Ennek legfőbb oka szerinte szintén a családi adókedvezmény.

Angyal József az az  adószakértő, aki véghezvitte azt a bravúrt, hogy a köztévében mert ellentmondani a kormányzati sikerpropagandának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik