Pénzügy
adobevallas(1)(210x140).jpg (Array)

Szja: fontos adózási határidők közelegnek

24.hu
24.hu

2017. 01. 18. 15:18

Korábban a témában:

A NAV már elkészítette a 2016-os jövedelmek (szja) bevalláshoz útmutatóját.

Az első dátum, amire figyelni kell, hogy január 31-ig kell a munkáltatóknak kiadniuk a dolgozók felé az előző évi jövedelem után az elszámolást (=adóigazolás), amennyiben a dolgozó nem kért (nyilatkozattal) munkáltatói adómegállapítást. Az összefoglalóban leírják azt is, ki az aki ezt kérheti, és ki az, aki nem.

A következő dátum február 27. – eddig kell az egyéni vállalkozóknak elkészíteniük a bevallásukat. (Azért nem február 25-ig, mert az szombatra esik.)

Március 15-ig kérhetik (postai úton, sms-ben, vagy elektronikus úton) az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók, hogy a NAV papír alapon készítsen nekik adóbevallási tervezetet, és azt postai úton továbbítsa részükre.

Azon adózók számára, aki munkáltatói adómegállapítást nem kértek, vagy az adó megállapítását a munkáltató nem vállalta, az adóhatóság elkészíti és 2017. március 15-től az ügyfélkapu használatával egy erre a célra létrehozott elektronikus felületen (WebNYK) elérhetővé teszi a személyi jövedelemadó bevallási tervezetét.

A bevallási tervezet javítására, kiegészítésére május 22-ig van lehetőség. (Azért nem május 20-a, mert az szombat.)

Azt is részletesen leírják, ki kérhet ilyen tervezetet, és ki nem, illetve hogy ki az, akinek saját magának kell elkészítenie a bevallását. Magánszemélyeknek legkésőbb május 22-ig kell elkészíteniük a személyi jövedelemadó bevallásukat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.