Pénzügy

Szmogriadó – kamu a 150 ezer forintos bírság az autósoknál

24.hu
24.hu

2017. 01. 24. 13:41

Százötvenezer. Erre az összegre kapta fel a fejét minden autós, amikor vasárnap este  a főváros honlapján megjelent az első hivatalos tájékoztatás a riasztási fokozat elrendeléséről.  
Korábban a témában:

A Budapest.hu oldalon megjelent szöveg szerint:

Felhívjuk a kötelezettek figyelmét, hogy az érintett gépjárművek használatára vonatkozó korlátozó intézkedés megsértése a vonatkozó jogszabályok alapján szabálysértésnek minősül. A szmogriadó riasztási fokozatának elrendelésekor a gépjárműforgalmat korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, az elrendelt korlátozás megszegőivel szemben – százötvenezer forintig terjedő – bírságot szabhat ki.

Ez az, amit aztán futótűzként terjedt a hírekben.

A Vezess.hu azt szerette volna megtudni, hogy milyen körülmények alapján alakul a bírság összege, esetleg a nagyon szennyező, nagyon öreg autók kapnak-e magasabb bírságot, és előfordulhat-e mondjuk, hogy egy kétezres évjáratú kis benzinessel kórházba siető család csak figyelmeztetést kap.

Kiderítették, hogy a rendőrök a szabálysértési törvény alapján járnak el, és ott nyoma sincs 150 ezer forintos büntetésnek. Az autósoknál 15 és 30 ezer forint közötti lehet a bünti.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Bécs, 2018. január 13.
A legutóbbi választások nyomán az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójával december közepén meglakult új osztrák kormány ellen tiltakoznak tüntetők Bécsben 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.