Pénzügy

Sofőrt keres a budapesti USA nagykövetség, de nem fogják túlfizetni

24.hu
24.hu

2016. 12. 16. 13:12

Korábban a témában:

Az USA magyarországi nagykövetsége meghirdetett pár állást a Facebookon:

Az állásokra december 22-ig, illetve 27-ig lehet jelentkezni. Feltétel a megfelelő végzettség, a legalább 3 éves gyakorlat, az angol nyelvtudás. Szimpatikus, hogy nem kérnek nyelvvizsgát, hanem csak meghatározzák az elvárt tudás szintjét (erős középfok). Természetesen erős nemzetbiztonsági ellenőrzésen is át kell majd esnie annak, akit felvettek.

Nem csak magyarok jelentkezhetnek, hanem külföldiek is. Az amerikai nagykövetség saját kategóriákat használ arra, hogy kit tekint helyi lakosnak és “külföldinek”. Ennek alapján határozzák meg a munkabéreket is, amelyek általában a helyi fizetési szintekhez igazodnak.

Az általános kategória az Ordinarily Resident, ők lehetnek magyarok, külföldiek, de még amerikai állampolgárok is. A speciális kategóriába (Not Ordinarily Resident) azok tartoznak, akik már álltak amerikai külügyi szolgálatban vagy dolgoztak az amerikai kormánynak, de nem a fogadó ország állampolgárai.

Mindenesetre a teljes állású sofőrt, ha az általános kategóriába tartozik, nem fizetik túl. Havi bruttó 213 ezer forintot fog kapni. Érdekesség, hogy ha a speciális kategóriába tartozik az illető, akkor máris havi bruttó 560 ezer forintot (évi 22 ezer dollárt) kereshet.

A sofőrnek amúgy nem csak személygépkocsit, hanem kisbuszt, és kisteherautót is vezetnie kell majd.

(Nyitóképünkön Colleen Bell amerikai nagykövet látható)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.