Pénzügy

Újabb magyar siker az egészségügyben

A kórházak kifizetik a beszállítóikat. Legalábbis egyeztetnek róla – derült ki egy közleményből. Előremutató egyeztetést folytatott az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ) és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), ennek eredményeként megindult a beszállítók és a kórházak számára egyaránt megnyugtató adósságrendezési eljárás kialakítása – közölte az ETOSZ szerdán.

Korábban az egyesület sérelmezte, hogy a kórházak – szerintük jogellenesen – feltételekhez kötik a konszolidáció által érintett számlák kifizetését, és ezért ÁEEK főigazgatójához fordultak.

A szervezet szerdai közleményében azt írta, a fenntartó “gyorsan és konstruktívan reagált az ETOSZ felvetéseire, ami így lehetővé teszi úgy a kórházak, mint a beszállítók számára a kölcsönösen megnyugtató gyakorlat alkalmazását”.

Az is egyértelművé vált, hogy a kormány által adósságrendezésre biztosított forrásokat minden tekintetben a kormányrendeletben foglaltak szerint kell és lehet felhasználni – tette hozzá az egyesület.

Kis magyar egészségügy

A mai kormányinfón Lázár János bejelentette, hogy 200 milliárdról döntött a kormány, ebből 80 milliárd forintot szánnak a kórházakra. Miközben a kormány milliárdokat ad a kórházak adósságának rendezésére, az egészségügyi dolgozók méltatlan munkafeltételek mellett dolgoznak. A kórházi fizetések rendszeresen késnek, és a kormány titokban, szakmai egyeztetés nélkül jelölte ki az új budapesti szuperkórház helyét. Amelyen egyébként egy fideszközeli vállalkozó fog hatalmasat kaszálni.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik